Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 89 (7090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Control

Sistemul de Gospodărire a Apelor a trasat măsuri clare Primăriei Şcheia pentru a rezolva problema pârâului care miroase a rahat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca urmare a materialului publicat ieri în cotidianul Monitorul de Suceava despre pârâul care emană miros de rahat la Şcheia, reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava s-au deplasat la faţa locului şi au luat probe din cursul de apă.

Pe lângă reprezentanţii de la SGA Suceava, pe malul pârâului Şcheia au ajuns şi viceprimarul comunei, Ilie Cojoc, şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale Şcheia.

Verificarea celor două maluri ale pârâului Şcheia şi ale afluenţilor nu a dus la identificarea de scurgeri de ape uzate menajere în cursul de apă şi nu s-au observat mirosuri sau culoare specifice apelor uzate. În schimb, s-au identificat mai multe conducte pentru evacuarea apelor pluviale în zonele verificate fără a exista scurgeri de ape uzate în cursul de apă. Într-un afluent al pârâului Şcheia, în dreptul a două podeţe, în zona de confluenţă, s-a constatat că secţiunea de scurgere a fost obturată parţial prin amplasarea unor plase de sârmă.

Probele luate din două zone diferite ale pârâului Şcheia vor fi analizate în laboratoarele SGA Suceava, iar un răspuns se va şti peste 2-3 zile. În paralel, reprezentanţii SGA Suceava spun că nu este pentru prima oară când vin şi verifică zona.

„SGA Suceava a efectuat verificări în zona respectivă de nenumărate ori, inclusiv pe timp de noapte şi în weekenduri, fără să identifice scurgeri de ape uzate menajere în albia pârâului Şcheia”, au menţionat reprezentanţii acestei instituţii.

 

Ce trebuie să facă Primăria Şcheia

Între timp, SGA Suceava a dispus o serie de măsuri concrete pe care Primăria Şcheia trebuie să le îndeplinească până la anumite termene.

Până pe 19 aprilie, adică până vineri, Primăria comunei Şcheia va lua măsuri privind dezafectarea sau blindarea tuturor conductelor amplasate pe domeniul public din zona pârâului Şcheia şi a afluenţilor. Tot până la aceeaşi dată, Primăria Şcheia va notifica în scris toţi locuitorii din zona limitrofă pârâului Şcheia şi a afluenţilor acestuia că este interzisă evacuarea de ape uzate neepurate în cursurile de apă (conform Legii apelor 107/1996 cu modificările şi completările ulterioare, art. 87, pct. 4 fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 35.000 la 40.000 de lei pentru persoane juridice şi cu amendă de la 10.000 la 15.000 de lei pentru persoane fizice şi conform art. 92 fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la cinci ani).

O altă măsură impusă şi care trebuie dusă la îndeplinire până pe 7 mai de către Primăria Şcheia este aceea de a transmite la SGA Suceava o listă cu imobilele aflate în zona limitrofă pârâului Şcheia şi a afluenţilor pentru care au fost emise Certificate de urbanism şi/sau Autorizaţii de construcţie pentru bazine vidanjabile şi pentru sisteme de apă pluvială (private sau publice) care deversează apa captată în albia pârâului Şcheia.

Nu în ultimul rând, reprezentanţii Primăriei Şcheia trebuie să realizeze o canalizare în zonă, astfel încât pânza freatică şi cursul pârâului Şcheia să nu mai fie poluate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistemul de Gospodărire a Apelor a trasat măsuri clare Primăriei Şcheia pentru a rezolva problema pârâului care miroase a rahat.
 Vizualizări articol: 1797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sistemul de Gospodărire a Apelor a trasat măsuri clare Primăriei Şcheia pentru a rezolva problema pârâului care miroase a rahat3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei