Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 86 (7087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Început de drum

Proiect educaţional de promovare a lecturii, încheiat între Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni şi Monitorul de Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Joi, 11 aprilie, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni a găzduit deschiderea oficială a proiectului educativ „Între Prieteni, Oameni şi Cărţi”, un proiect ambiţios încheiat între cotidianul Monitorul de Suceava şi liceul menţionat.

Acesta vizează încurajarea, stimularea interesului elevilor pentru lectură şi sensibilizarea întregii comunităţi în favoarea lecturii.

În cadrul primei întâlniri, liceenii l-au avut ca invitat pe scriitorul şi redactorul-şef al ziarului Monitorul de Suceava, Tiberiu Avram, care a propus şi a organizat un curs de jurnalistică şcolară în urma căruia elevii clasei a IX-a C, filologie, au descoperit importanţa cuvântului în construirea mesajului jurnalistic sau literar.

Activităţile propuse de partenerii implicaţi în proiect, redacţia cotidianului şi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, propun tinerilor liceeni, coordonaţi de profesorul Bogdan-Constantin Feştilă, noi abordări ale receptării textelor literare contemporane, precum şi utilizarea lecturii în vederea dezvoltării personale.

„Între Prieteni, Oameni şi Cărţi” intenţionează să aducă în faţa elevilor cărţi, scriitori, personaje, jurnalişti şi oameni de cultură, activităţile desfăşurându-se în cadrul unui ciclu de ore deschise de limba şi literatura română coordonate de profesorul Bogdan-Constantin Feştilă.

Proiectul se va desfăşura până în luna iunie a acestui an.

„<Între Prieteni, Oameni şi Cărţi> reprezintă o punere în fapt, ca activitate concretă, a colaborării dintre şcoală şi presa scrisă, în vederea dezvoltării unor competenţe, valori şi atitudini privind rolul lecturii la vârsta adolescenţei, pentru formarea unor oameni cu repere morale şi culturale. (...) Prin modalităţile de analiză a textelor propuse, a manierei de organizare a întâlnirilor cu personalităţi ale scrisului sucevean, proiectul dezvoltă competenţe de lectură şi formează abilităţi de viaţă, oferind soluţii pentru provocările actuale ale societăţii”, se arată în parteneriat.

Una dintre activităţile propuse în proiect este reprezentată de o vizită a elevilor la redacţia Monitorului, în vederea consolidării relaţiilor dintre elevi şi jurnaliştii cotidianului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect educaţional de promovare a lecturii, încheiat între Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni şi Monitorul de Suceava.
 Vizualizări articol: 1291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiect educaţional de promovare a lecturii, încheiat între Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni şi Monitorul de Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei