Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 85 (7086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

„Școala și viitorul meu”, program de prevenire a abandonului școlar în județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava se numără printre cele 12 județe incluse în proiectul „Școala și viitorul meu”, lansat de Junior Achievement România, care are ca scop prevenirea abandonului școlar și reducerea absenteismului în rândul a cel puțin 1.000 de elevi de gimnaziu. De asemenea, proiectul vizează creșterea performanțelor școlare ale elevilor și dezvoltarea unor competențe esențiale pentru o viitoare profesie.

În proiect mai sunt incluse școli din localități urbane mici din județele Bacău, Bihor, Botoșani, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova.

Această inițiativă este implementată de Junior Achievement România cu susținere financiară din partea Telekom Romania.

„Prin ediția 2018 a concursului de proiecte Teimplici.ro am dorit să sprijinim inițiative ale ONG-urilor care au ca scop combaterea abandonului școlar, fenomen cu efecte negative pe termen lung atât pentru individ, cât și pentru societate. Educația și dezvoltarea resurselor umane bine pregătite, precum și facilitarea accesului la tehnologie reprezintă direcții importante în strategia Telekom Romania, iar proiectul <Școala și viitorul meu> integrează cu succes aceste componente”, a declarat Florina Șerban, Telekom Romania.

 

O cincime dintre elevii români termină maximum opt clase

Abandonul școlar este una dintre problemele actuale cu care se confruntă sistemul educațional din România. Cei mai afectați în acest sens sunt elevii de gimnaziu, pentru care situaţia economică şi atitudinea părinţilor faţă de educaţie sunt determinante. În prezent, țara noastră se situează pe locul trei în Uniunea Europeană din perspectiva gradului de părăsire timpurie a şcolii, cu o rată de 18,1%, conform raportului Eurostat.

Aproximativ o cincime dintre elevii români termină maximum opt clase și mulți nu doresc să obțină un loc de muncă după abandonarea studiilor.

„Școala și viitorul meu” își propune să contribuie la prevenirea abandonului școlar, utilizând mijloace tehnologice moderne pentru facilitarea accesului elevilor la educație. Programul are următoarele componente - program la clasă „learning by doing” și studii de caz despre abandonul școlar; dotarea a 5 școli cu echipamente smart classroom, în urma unui concurs de mini-proiecte între școli; realizarea unui studiu privind efectele abandonului școlar.

Activitățile educaționale se vor derula în școli, sub îndrumarea cadrelor didactice, care vor beneficia de training și de kit-ul gratuit de materiale educaționale (resurse blended learning, ghid profesor, manuale elevi, auxiliare didactice). În plus, elevii vor realiza în echipe un proiect practic, folosind tehnologia pentru prevenirea abandonului școlar, în cadrul căruia pot implica și voluntari din comunitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Școala și viitorul meu”, program de prevenire a abandonului școlar în județ.
 Vizualizări articol: 1179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Școala și viitorul meu”, program de prevenire a abandonului școlar în județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei