Hotelurile, pensiunile și toate celelalte unități de cazare și de alimentație publică din zonele turistice ale județului Suceava, care organizează mese festive sau oferă pachete turistice de Paște, sunt verificate, în această perioadă, de inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava.
Inspectorul-șef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP, dr. Dinu Sădean, a declarat că verificările fac parte din controlul tematic dispus de Prefectura Suceava, în cadrul pregătirilor pentru petrecerea în bune condiții a sărbătorilor pascale în zona turistică Bucovina.
Potrivit inspectorului Sădean, în prima săptămână din luna aprilie au fost controlate 27 de unități de cazare și de alimentație publică. La patru unități verificate au fost depistate deficiențe de ordin igienico-sanitar, printre abaterile constatate numărându-se lipsa dotării grupului sanitar pentru consumatori cu mijloace pentru asigurarea igienei individuale, lipsa marcării suprafețelor de lucru la blocul alimentar, lipsa substanțelor biocide pentru efectuarea operațiunilor de dezinfecție, lipsa cursurilor de igiena la personalul angajat.
Inspectorii sanitari au aplicat amenzi în valoare de 7.200 de lei în cazul unităților unde s-au constatat deficiențe, fiind dispuse măsuri de remediere a acestora.
Dr. Sădean a mai spus că inspectorii verifică modul în care sunt asigurate condițiile de igienă în spațiile de cazare, de preparare și servire a mesei, existența produselor pentru curățenie și dezinfecție, efectuarea de către personalul angajat a cursurilor de igienă obligatorii, starea de curățenie la grupurile sanitare, precum și dotarea cu materiale și mijloace pentru igiena mâinilor.
Prevenție
Inspectorii DSP au început controalele la hotelurile și pensiunile care organizează mese festive de Paște
