Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 85 (7086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mai scăzut

Coeficientul de infracţionalitate din municipiul Suceava, umflat de trei ori în urma unei erori de calcul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Datele oficiale ale evaluatorilor de risc cu privire la coeficienţii de criminalitate specifică pe localităţi indicau că în municipiul Suceava ar fi un grad de infracţionalitate imens, cel mai mare din ţară, însă calculul iniţial, publicat şi pe site-ul poliţiei judeţene, s-a dovedit a fi eronat. Monitorul de Suceava a relatat despre acest subiect în ediţia din 28 martie, citând datele oficiale de pe site-ul poliţiei judeţene. Problema fusese ridicată şi în ultima şedinţă a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava.  

După cum ne-a transmis comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, coeficientul real este de 3.980 (cifra rezultă dintr-un calcul complex, privind numărul de infracţiuni comise pe categorii, în raport cu populaţia), şi nu de 11.400, cum se calculase iniţial. Practic, de aproape trei ori mai mic. De altfel, datele oficiale apar deja modificate şi au fost explicate de poliţişti printr-o eroare de calcul a celui care a întocmit raportul.

În noile condiţii, Suceava rămâne cu un coeficient de infracţionalitate destul de ridicat, însă în nici un caz cel mai mare din ţară.

Acest coeficient face referire la două categorii de fapte: furturi din societăţi comerciale şi tâlhării. La primul capitol, se ştie că Suceava are cea mai mare densitate de metri pătraţi de magazine raportat la populaţie, astfel că furturile din acestea sunt la ordinea zilei. O realitate este că din magazinele din Suceava se fură mult, de la banale sustrageri de bunuri mărunte de pe raft şi până la furturi cu prejudicii importante, de bijuterii sau blănuri, ca să dăm două exemple recente. Cât priveşte tâlhăriile, şi aici au fost probleme cu minori, majoritatea de etnie romă, care au atacat pe stradă vârstnici sau copii şi i-au deposedat de bunuri.

Comisarul Ionuţ Epureanu a subliniat că poliţiştii suceveni au reuşit să-i prindă recent pe mai mulţi autori de fapte de tâlhărie comise în municipiul Suceava, iar doi dintre ei au fost arestaţi preventiv. Printre cei arestaţi se află şi un minor în vârstă de 16 ani, autor al unei tâlhării comise asupra unui bătrân în vârstă de 92 de ani.

Poliţiştii au ca obiective în 2019 reducerea infracţionalităţii stradale, a faptelor de tulburarea a ordinii şi liniştii publice şi a numărului de accidente rutiere grave. Aceste probleme pot fi combătute în principal prin măsuri ferme faţă de cei care comit faptele, în acest sens conducerea IPJ Suceava dispunând mult mai des măsuri de reţinere faţă de autori. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coeficientul de infracţionalitate din municipiul Suceava, umflat de trei ori în urma unei erori de calcul.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Coeficientul de infracţionalitate din municipiul Suceava, umflat de trei ori în urma unei erori de calcul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei