Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 85 (7086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În primele trei luni din an

Aproape 25.000 de carduri de sănătate nu au putut fi înmânate de poştaşi beneficiarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un număr de 24.077 de carduri naţionale de sănătate, din cele 420.000 tipărite pentru persoanele asigurate din judeţul Suceava, au fost returnate până la sfârşitul lunii martie 2019 Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava de către operatorul poştal, deoarece nu au putut fi înmânate beneficiarilor, a informat, ieri, printr-un comunicat de presă, preşedintele director general al CAS Suceava, dr. Claudiu Cobuz. Din cardurile returnate, CAS a distribuit deja 15.225 de carduri persoanelor asigurate care le-au solicitat.

În primul trimestru al anului 2019, se arată în comunicat, au fost eliberate 970 de adeverinţe de înlocuire a cardului naţional, pentru asiguraţii care au pierdut/deteriorat cardul, şi 810 adeverinţe înlocuitoare, pentru asiguraţii care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă, acest card. De asemenea, în acelaşi interval, CAS Suceava a eliberat 3.087 de adeverinţe care atestă calitatea de asigurat pentru cei care nu au primit cardul naţional.

„Reamintim persoanelor asigurate, precum şi furnizorilor de servicii medicale şi medicamente că valabilitatea cardurilor naţionale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani. Acest lucru înseamnă că asiguraţii pot folosi la toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafaţa documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asiguraţi”, a precizat dr. Cobuz.

 

Cardul duplicat se eliberează contra cost: 15,26 de lei

De exemplu, toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021. Aceasta înseamnă că deţinătorul de card nu are nevoie de adeverinţă sau de alte modalităţi de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate.

Preşedintele CAS a reamintit că acest document este personal şi netransmisibil, unul din rolurile cardului naţional de sănătate fiind de a certifica faptul că serviciile medicale decontabile din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate au fost efectiv acordate asiguratului respectiv.

Persoanele asigurate care au pierdut/deteriorat cardul naţional de asigurări de sănătate pot face dovada calităţii de asigurat cu o adeverinţă emisa de CAS Suceava, cu valabilitate de 60 de zile, până la primirea cardului duplicat. Eliberarea cardului duplicat, în caz de pierdere/furt/deteriorare/modificarea datelor personale (nume) se face în baza copiei după actul de identitate şi a cererii tip, care poate fi vizualizată şi pe site-ul CAS Suceava, www.cassv.ro, secţiunea Informaţii pentru asiguraţi – Formulare asiguraţi. Contravaloarea producerii şi distribuirii cardului duplicat, în cuantum de 15,26 de lei (inclusiv TVA), este suportată de asiguraţi şi se poate achita în contul CAS Suceava sau la casieria instituţiei.

Persoanele asigurate care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă, cardul naţional de asigurări de sănătate pot face dovada calităţii de asigurat cu o adeverinţă eliberată de CAS Suceava, cu o valabilitate de 3 luni. Documentele necesare obţinerii acestei adeverinţe sunt: copie după actul de identitate şi cerere tip. Cardul naţional al persoanei asigurate care solicită o astfel de adeverinţă trebuie să fie depus la CAS Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 25.000 de carduri de sănătate nu au putut fi înmânate de poştaşi beneficiarilor.
 Vizualizări articol: 1563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 25.000 de carduri de sănătate nu au putut fi înmânate de poştaşi beneficiarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei