Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 85 (7086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cifre îngrijorătoare

25 de polițiști, majoritatea între 30 și 40 de ani, s-au sinucis anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O analiză realizată la nivel național arată că pe parcursul anului 2018 nu mai puțin de 25 de polițiști din țară și-au pus capăt zilelor. Cei mai mulți dintre ei aveau vârste cuprinse între 30 și 40 de ani și lucrau în structuri operative, adică intrau în contact direct cu infractorii.  Unul dintre polițiștii care s-au sinucis este din Suceava. Un agent-șef principal în vârstă de 49 de ani, care lucra la Secția de Poliție Burdujeni, și-a pus capăt zilelor în luna noiembrie a anului trecut, cu câteva luni de zile înainte de a ieși la pensie.

Comisarul Marius Ciotău, șef al Secției Rurale de Poliție Gălănești și președinte al Corpului Național al Polițiștilor (CNP), organizația Suceava, și-a manifestat îngrijorarea cu privire la faptul că 25 de colegi și-au pus capăt zilelor într-un an de zile. Asta în condițiile în care este vorba de oameni care trec prin testări psihologice și care măcar teoretic nu ar trebui să fie expuși la acte de suicid. Sigur că nu se poate generaliza, însă cert este că cel puțin în unele cazuri presiunea psihică de la serviciu i-a făcut pe unii polițiști să clacheze:

 „Trebuie evidențiat că polițistul care lucrează în operativ este tot timpul sub presiune psihică, inclusiv când suntem acasă dormim cu telefonul lângă pernă.  Cetățenii sunt din ce în ce mai agresivi la adresa poliției, acest aspect este evident doar dacă ne uităm pe site-uri sau pe grupurile de pe facebook, unde suntem zilnic ținta atacurilor. Aproape zilnic suntem agresați verbal și uneori chiar fizic, iar adesea nici legea și nici procurorii nu ne sprijină”.

Ofițerul a subliniat că problemele pleacă în primul rând de la Legea poliției judiciare, care este strict formală și nu este în sprijinul polițistului.

Marius Ciotău a amintit de colegul de la Vaslui care a prins în flagrant un hoț în timpul liber și a fost târât de acesta într-o anchetă penală, pentru lezarea imaginii, anchetă urmată de un proces civil prin care polițistul a fost obligat să achite daune de 1.000 de lei. Sentința nu este încă definitivă, iar judecătorii au stabilit aceste adune minime, în condițiile în care hoțul a solicitat daune de 100.000 de euro. Chiar și așa este lesne de înțeles că astfel de anchete nu pot să nu implice o  presiune psihică pentru polițist.

Chiar comisarul Marius Ciotău a fost pus sub acuzare de procurorii DNA  în baza declarațiilor date de suspecții de furt pe care i-a anchetat, fiind ulterior declarat nevinovat. Până să fie declarat nevinovat, ofițerul a fost pus sub acuzare și târât într-o anchetă de aproape doi ani de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 de polițiști, majoritatea între 30 și 40 de ani, s-au sinucis anul trecut.
 Vizualizări articol: 3623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
25 de polițiști, majoritatea între 30 și 40 de ani, s-au sinucis anul trecut3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei