Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 84 (7085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nota de plată

Suceveanul care „exporta” canabis în butoaiele cu murături, trimis la puşcărie de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul care „exporta” canabis în butoaiele cu murături şi-a recunoscut faptele, iar ieri şi-a aflat şi pedeapsa. Tribunalul Suceava l-a condamnat pentru două infracţiuni, dar pedeapsa pronunţată ieri nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

 

Ioan Cristian Ilinca, din Dumbrăveni, a primit 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cultivare, deținere și alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, respectiv 2 ani şi 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă de scoatere din țară de droguri de risc. În final, va avea de executat o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare. În plus, judecătorul a decis ca Ioan Cristian Ilinca să rămână în continuare în arest preventiv.

 

Cum a ieşit la iveală transportul de 7 kilograme de canabis

În prima parte a anului 2018, în grădina din spatele casei lui Ioan Cristian Ilinca au fost plantate seminţe de canabis. La sfârşitul lui noiembrie 2018, inculpatul a recoltat cultura. Marfa urma să ajungă în Irlanda, după un plan bine pus la punct. Inculpatul a cumpărat dintr-un magazin din Dumbrăveni două butoaie din plastic, unul de culoare albastră şi unul alb, pe care le-a umplut cu brânză, respectiv cu murături.

Butoaiele au fost duse cu un taxi la o firmă de curierat din Suceava, unde au fost predate cu destinaţia Irlanda. Spre ghinionul celor care au pus la cale acest plan, un angajat al firmei de curierat, în timp ce manevra butoiul alb cu murături, a observat în interior ceea ce părea a fi un pachet. Omul a avut prezenţa de spirit suficientă de a verifica în interior, moment în care a găsit pachetul suspect. De aici încolo au început verificările amănunţite care au dus la descoperirea, în cele două butoaie, a unui total de şapte pungi suspecte, vidate şi sigilate, cu substanţă vegetală de culoare verde.

 

În Irlanda au ajuns doar murăturile şi brânza

Cele două butoaie cu murături şi brânză au ajuns până la urmă în Irlanda, conform planului pe care şi l-au făcut anchetatorii. Acolo, spre surpriza celor care aşteptau marfa, murăturile şi brânza nu erau „la pachet” cu canabisul.

După analize, în cele şapte pungi au fost găsite peste 7.000 de grame de canabis, umed, în stare naturală, din care după uscare rămâne cam jumătate din cantitate.

După această captură mare, în data de 12 decembrie 2018, în baza încuviinţării instanţei de judecată, s-a efectuat o percheziţie la locuinţa lui Ioan Cristian Ilinca. În locuinţa sa a mai fost găsită o pungă în care se afla canabis în greutate de aproape 500 de grame.

 

Povestea reală a unui pachet cu droguri plimbat ca-n filmul „BD la munte şi la mare”

Partea interesantă a poveştii nu se opreşte aici. Cu o zi înainte de percheziţie, Ilinca a arat pământul pe care cultivase canabisul. Tot cu o zi înainte, pe 11 decembrie 2018, acelaşi Ilinca a mers la locuinţa unui vecin, căruia i-a dat o pungă cu substanţă vegetală (identificată ulterior ca fiind canabis), rugându-l să o păstreze la el. Cu alte cuvinte, acesta se aştepta să fie „călcat” de anchetatori. A doua zi au urmat percheziţiile, iar respectivul vecin a aflat din vorbă în vorbă că în casa lui Ilinca au fost găsite droguri. Atunci a realizat ce se întâmplă şi şi-a dat seama că are şi el droguri asupra sa. Bărbatul a abandonat punga sub un podeţ de lângă locuinţa lui Ilinca, rezultă din cercetări.

Trei zile mai târziu, pe 15 decembrie, un copil în vârstă de 11 ani a găsit întâmplător punga sub podeţ şi a dus-o acasă. Tatăl minorului a fost cel care a dus punga în aceeaşi zi la Poliţia oraşului Salcea. Aşa a fost descoperită şi această cantitate de aproape încă un kilogram de canabis, ulterior stabilindu-se şi traseul pachetului. Povestea seamănă destul de mult cu cea a „pachetului cu medicamente pentru mama mare” din unul din filmele româneşti celebre, „BD la munte şi la mare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul care „exporta” canabis în butoaiele cu murături, trimis la puşcărie de judecători.
 Vizualizări articol: 2522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceveanul care „exporta” canabis în butoaiele cu murături, trimis la puşcărie de judecători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei