Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 84 (7085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Maricela Cobuz anunţă că Ministerul Sănătăţii a decis acordarea de pompe de insulină pentru copiii bolnavi de diabet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a participat, ieri, la evenimentul de lansare a Forumului Român de Diabet, eveniment care a avut loc la iniţiativa Societăţii Române de Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice și a Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente.

Maricela Cobuz a arătat că Forumul Român de Diabet își propune să-i aducă împreună pe toţi cei interesaţi din domeniul prevenţiei, diagnosticului și managementul integrat al persoanelor cu diabet. „De asemenea, are în vedere reducerea numărului de persoane netratate, creșterea ratei de diagnostic și asigurarea unui management integrat eficient pentru persoanele cu diabet”, a spus Maricela Cobuz. Ea a declarat că diabetul zaharat reprezintă una dintre cele mai mari probleme de sănătate publică ale secolului XXI.

Deputatul PSD de Suceava a spus că în România, prevalenţa diabetului zaharat este de 11,6%, iar creșterea prevalenţei este însoţită și de creșterea prevalenţei complicaţiilor acestuia. Cobuz a arătat că din totalul persoanelor bolnave de diabet, doar 70% din populaţie a fost diagnosticată, de cele mai multe ori în stadii avansate ale bolii, iar potrivit datelor statistice, 40% dintre persoanele care suferă de diabet de tip II nu se tratează.

„Costurile anuale directe pentru tratamentul persoanelor cu diabet reprezintă aproximativ 270 de milioane de euro. Doar complicaţiile cardio-vasculare dublează acest cost, pentru o persoană cu diabet se ridică 586 euro/an. De precizat că Guvernul PSD, prin Ministerul Sănătăţii, a decis acordarea de pompe de insulină și a senzorilor de monitorizare continuă a glicemiei copiilor bolnavi de diabet, pentru a-i ajuta pe aceștia în tratamentul bolii, scăpând de numărul mare de injecţii și de înţepăturile necesare controlului glicemic”, a afirmat deputatul PSD de Suceava.

 

În judeţul Suceava sunt aproximativ 100 de copii diagnosticaţi cu diabet care beneficiază de tratament prin Programul Naţional pentru Diabet Zaharat

Maricela Cobuz a explicat că potrivit evidenţelor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în prezent, în Programul Naţional pentru Diabet Zaharat sunt trataţi aproximativ 830.000 de pacienţi, dintre care peste 3.000 de copii cu diabet. Ea a spus că în judeţul Suceava sunt în evidenţa medicilor aproximativ 100 de copii diagnosticaţi cu diabet care beneficiază de tratament prin Programul Naţional pentru Diabet Zaharat. Maricela Cobuz a mai afirmat că diabetul zaharat este considerat echivalentul unei boli cardiovasculare, prezenţa acestuia crește riscul de boală coronariană și de accident vascular cerebral de 2-4 ori, precum și de insuficienţă cardiacă de 2-6 ori. „Numărul deceselor cauzate de diabetul zaharat este în continuă creștere, la fiecare 6 secunde un pacient din lume moare din cauza acestei patologii. Diabetul zaharat scade speranţa de viaţă, în medie cu 5-10 ani, iar conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, diabetul zaharat reprezintă a șaptea cauză de mortalitate la nivel global”, a declarat Maricela Cobuz, care a dat asigurări că România continuă demersurile de asigurare a accesului pacienţilor la tratament în vederea alinierii la standardele europene de tratament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz anunţă că Ministerul Sănătăţii a decis acordarea de pompe de insulină pentru copiii bolnavi de diabet.
 Vizualizări articol: 1401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Maricela Cobuz anunţă că Ministerul Sănătăţii a decis acordarea de pompe de insulină pentru copiii bolnavi de diabet1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei