Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 82 (7083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parteneriat

Program de prevenire a delicvenţei juvenile, a victimizării minorilor şi prevenirii violenţei în şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Suceava, împreună cu cei de proximitate şi poliţişti din cadrul secţiilor şi posturilor de poliţie din judeţ, vor avea în cursul zilelor următoare întâlniri cu părinţii elevilor, acestora fiindu-le prezentate riscuri la care sunt expuşi copiii lor, modalităţi de abordare, semnale în comportamentul copiilor la care trebuie să fie receptivi, precum şi soluţii pentru gestionarea anumitor probleme. Aceste întâlniri fac parte dintr-o amplă campanie de prevenire a delicvenţei juvenile, a victimizării tinerilor şi a prevenirii violenţei în mediul şcolar, intitulată ”Siguranţă de nota 10”, care se va desfăşura până în jurul datei cu 15 iunie.

În cadrul campaniei, o activitate deosebită la care au participat peste 80 de părinţi a avut loc în cursul zilei de joi 4 aprilie, între orele 17.00 – 19.00 la Şcoala Generală ”Miron Costin” Suceava. În cadrul proiectului ,,Siguranţa copilului – prioritate a şcolii, familiei şi poliţiei”, coordonat de doamnele profesor Ana Ştefură şi Maria Afanasov Bestiuc, s-a organizat o discuţie interactivă privind problemele copiilor din ciclul primar şi gimnazial, fiind prezentate teme referitoare la violenţa şcolară, siguranţa pe internet, siguranţa rutieră, rolul anturajului în dezvoltarea atitudinilor comportamentale. Părinţii au ridicat probleme punctuale privind siguranţa copiilor şi şi-au manifestat interesul pentru realizarea unor activităţi comune părinţi-profesori-copii-poliţişti. Propunerea se va materializa într-un proiect pilot care va propune o serie de activităţi comune realizate în această formulă, rolul fiind acela de sudare a relaţiilor între copil, familie şi instituţii.

O altă activitate deosebită a fost desfăşurată în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, sub coordonarea doamnei director Maria Pavelescu şi a doamnei profesor Adriana Nichitean. Peste 50 de părinţi ai unor copii care urmează să fie înscrişi în clasa 0 au participat la o sesiune de dezbateri privind modalităţi de gestionare a unor riscuri şi pericole asociate acestui pas pe care îl fac copiii lor. Părinţii au primit din partea poliţiştilor cărţi şi manuale adaptate ciclului preşcolar şi clasa 0 şi au fost încurajaţi să relaţioneze cât mai mult cu micuţii. Poliţiştii le transmit părinţilor că le sunt alături, gata să intervină ori de câte ori va fi nevoie, că pot să apeleze cu încredere şi să ceară sprijinul lor în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, astfel încât nimic să nu perturbe drumul pe care au pornit copiii lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program de prevenire a delicvenţei juvenile, a victimizării minorilor şi prevenirii violenţei în şcoli.
 Vizualizări articol: 1237 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Program de prevenire a delicvenţei juvenile, a victimizării minorilor şi prevenirii violenţei în şcoli5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei