Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 82 (7083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control mixt

Peşte expirat sau fără acte, confiscat din pieţe din Suceava şi Câmpulung

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţişti şi inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, care au acţionat în echipaje mixte, au desfăşurat zilele trecute peste 30 de controale la unităţi economice şi în târguri şi pieţe, fiind aplicate peste 80 de amenzi şi fiind confiscată cantitatea de 160 kilograme de peşte. 

Poliţia a dat  ca exemple cele două confiscări de peşte, una din Piaţa Mică din municipiul Suceava şi una din  Piaţa Agroalimentară Centrală din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

În primul caz, echipa de control formată din poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a efectuat o verificare în Piaţa Agroalimentară „George Enescu” din municipiul Suceava, fiind identificată o localnică care comercializa fără îndeplinirea condiţiilor legale cantitatea de 111,45 kg de peşte viu, din specia caras. Femeia a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990, privind acte de comerţ ilicit. Ca măsură complementară s-a dispus ridicarea întregii cantităţi de caras, evaluat la aproximativ 1.000 lei.

În celălalt caz, o echipă de control din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, alături de sanitar-veterinari, au descins la verificări în Piaţa Agroalimentară Centrală din localitate,  la sediul unei societăţi comerciale fiind identificată cantitatea de 10,59 kg peşte din specia scrumbie, cu termenul de valabilitate expirat. Societatea comercială a încasat o amendă de 1.200 lei. Automat, s-a dispus şi confiscarea peştelui expirat.

În total, în cadrul acţiunii au fost aplicate 82 de amenzi, în valoare de peste 87.000 lei.

 

Campanie de prevenire, în paralel cu acţiunile de control care se lasă cu amenzi

În paralel cu aceste acţiuni de control, poliţiştii au demarat şi campania „Primăvara Siguranţei”, care pune accent pe prevenire. Campania are ca scop prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, în special în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale dar şi a minivacanţei de 1 Mai. Totodată, în subsidiar se urmăreşte prevenirea actelor ilicite de comerţ şi siguranţa consumatorului, fiind desfăşurate activităţi de informare şi control în pieţe, târguri şi la unităţile economice  care comercializează produse specifice acestei perioade – Postul Paştelui.

Săptămâna trecută, poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Suceava,  împreună cu poliţiştii de proximitate şi poliţişti din cadrul secţiilor şi posturilor de poliţie, au desfăşurat activităţi de informare şi responsabilizare la târgurile şi pieţele săptămânale organizate pe raza judeţului. Comercianţilor le-au fost prezentate prevederi legislative privind legalitatea actelor de comerţ iar cetăţenii au fost sfătuiţi să achiziţioneze produsele alimentare doar din locurile autorizate.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peşte expirat sau fără acte, confiscat din pieţe din Suceava şi Câmpulung.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peşte expirat sau fără acte, confiscat din pieţe din Suceava şi Câmpulung5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei