Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 82 (7083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A „plouat” cu bani

Mai mulţi suceveni au găsit pe stradă bancnote de 200 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bancnote misterioase, doar de 200 de lei, au fost găsite pe stradă, vineri după-miază, în zona centrală a municipiului Suceava. Un redactor de la Monitorul de Suceava, care se deplasa pe strada Mihai Viteazul, în apropiere de Colegiul Naţional Petru Rareş, a găsit o astfel de bancnotă în după-amiaza zilei de vineri. Bancnota părea a fi una autentică, iar colega noastră a dus-o, ceva mai târziu, la Poliţia municipiului Suceava. La ofiţerul de serviciu de la poliţie, colega noastră a avut surpriza să afle că nu este singura care a găsit o bancnotă în aceeaşi zonă. Mai mult, şi celelalte persoane care au dat dovadă de bună credinţă şi au mers la Poliţia municipiului Suceava au predat tot bancnote de 200 de lei. Prima întrebare care s-ar putea pune este câţi oameni au mai găsit bancnote de 200 de lei şi le-au păstrat pentru ei. Trecând peste acest aspect, bancnotele care au ajuns la poliţie au fost preluate de poliţişti pe bază de proces-verbal. Acestea nu aveau elemente de fals grosolan, astfel că până la proba contrarie este posibil să fie autentice. Banii vor ajunge, cel mai probabil, la ofiţerii specializaţi de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, care se ocupă cu astfel de cazuri şi care se pot pronunţa mai clar dacă este vorba sau nu de bancnote autentice.

Având în vedere cum s-au derulat lucrurile, este posibilă fie o glumă a unei persoane care a răspândit bancnote false, fie chiar ca cineva să fi pierdut o sumă importantă de bani. Ar mai fi şi varianta ca banii să fi fost abandonaţi în grabă de persoane urmărite de poliţie.   

Dacă în trecut falsurile erau uşor de depistat, bancnotele fiind realizate rudimentar, în ultimii ani infractorii au ajuns să folosească material plastic, iar imprimările sunt mult mai bine realizate. Bancnotele româneşti au mai multe elemente de securitate care pot fi verificate, de la gravura în relief la fanta transparentă de securitate.Filigranul, spre exemplu, este constituit din două componente poziţionate în stânga aversului, pe zona neimprimată: portretul personalităţii de pe bancnotă şi emblema BNR. Filigranul este vizibil când bancnota este luminată din partea opusă privitorului.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mulţi suceveni au găsit pe stradă bancnote de 200 de lei.
 Vizualizări articol: 13247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Mai mulţi suceveni au găsit pe stradă bancnote de 200 de lei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei