Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 80 (7081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune concentrată

Protecţia Consumatorului a început controalele la automatele de cafea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele controale la automatele de cafea au început și în judeţul Suceava. Comisarul-șef adjunct Vasile Latiș, șeful Comisariatului Judeţean de Protecţie a Consumatorilor Suceava, ne-a declarat că verificările au început de săptămâna trecută, controlul fiind în plină desfășurare. Inspectorii de protecţie a consumatorului au ca teme de control, printre altele, verificarea fișei tehnice a aparatelor, legalitatea funcţionării ori dacă există informaţii clare despre ce conţin produsele.

Una dintre primele concluzii este că o parte din automatele de cafea au în fișa tehnică specificaţia clară de a funcţiona în interior, în timp ce altele nu. În cazul celor în care fișa tehnică precizează clar că nu pot fi folosite în exterior, agenţii economici au la dispoziţie câteva zile pentru a le muta. De altfel, se poate observa în municipiul Suceava că unele automate de cafea care erau afară au fost deja mutate în interior, însă acestea sunt situaţii rare deocamdată.

În paralel, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a început procedura de identificare și autorizare a agenţilor economici din domeniu. Conform datelor transmise de deţinători, în judeţul Suceava ar fi în jur de 7.000 de automate de cafea, o cifră extraordinar de mare din punctul nostru de vedere.  

Aceste societăţi au fost înştiinţate în scris că trebuie să-şi înregistreze sanitar-veterinar automatele de cafea. Această înregistrare trebuie să fie însoţită, firesc, de norme de igienă respectate. Este vorba în principal de igiena aparatelor şi de sursa şi calitatea apei, care trebuie să fie conformă fizico-chimic şi microbiologic.

Domeniul automatelor de cafea a fost luat în colimator în acest an de președintele Autorităţii Naţionale de Protecţie a Consumatorului din România, Marius Pîrvu.

"În prezent, avem o acţiune de control care va începe la nivel naţional şi care se referă la automatele de cafea. Acestea, în momentul de faţă, în urma specificaţiilor tehnice transmise de către producător, nu au dreptul să funcţioneze outdoor, ci numai indoor”, a fost una din declaraţiile acestuia.

El a mai precizat că aceste automate nu au voie sa funcţioneze decât dacă sunt branşate la o reţea de apă. Practica din teren a arătat că sunt și aparate la care fișa tehnică prevede și amplasarea „outdoor”. 

Cert este că problema automatelor de cafea nu a fost luată în serios până acum de autorităţile de control, însă se pare că din 2019 lucrurile se vor schimba. Cifrele cu privire la numărul de automate din judeţul Suceava spun totul despre dimensiunea acestei afaceri. La nivelul întregii ţări se estimează că ar fi în jur de 100.000 de aparate. Evident că aceste automate nu s-ar fi înmulţit atât de mult dacă nu ar fi fost căutate de consumatori şi nu ar fi fost profitabile pentru firmele care le deţin.

Nimeni nu spune că o astfel de afacere trebuie interzisă, însă cert este că aceste automate trebuie să respecte o serie de norme de igienă în primul rând.

Există numeroase studii care avertizează că produsele de cafea de acest gen sunt dăunătoare, în timp, sănătăţii. Pe de altă parte, cei care consumă o astfel de cafea își asumă acest risc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protecţia Consumatorului a început controalele la automatele de cafea.
 Vizualizări articol: 1632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Protecţia Consumatorului a început controalele la automatele de cafea2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei