Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) va organiza sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 8:00, în Atriumul și Aula din corpul E, prima ediție a manifestării științifice studențești pentru crearea de produse alimentare inovative „FIA Food Fest” 2019. Competiția, care se desfășoară sub egida Ministerului Educației Naționale, se adresează tuturor studenților înscriși la programele de studiu de licență și masterat.
Concursul are drept scop încurajarea creativității studenților în dezvoltarea de produse alimentare inovative, destinate consumului uman. În competiție s-au înscris 39 de echipe. Studenții vor prezenta doar produse care pot fi industrializate.
Cele mai bune produse vor fi premiate de un juriu format din reprezentații unor companii din industria alimentară: Alexandrion Group România, SC Enzymes & Derivates SA Neamț, SC Mărțișorul Com SRL Cacica, SC Tudia Lactate SRL Suceava, SC Mopan SA Suceava, SC Killer SRL Horodnic de Jos, SC Bermas SA Suceava și Selgros Cash & Carry România.
USV, ediția I
Facultatea de Inginerie Alimentară organizează un concurs studențesc pentru creare de produse alimentare inovative
