Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 80 (7081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Deputatul Daniel Popescu solicită Guvernului măsuri urgente pentru modernizarea Poştei Române

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR din Diaspora, câmpulungeanul Daniel Popescu, a susţinut o declaraţie politică prin care a adus în atenţie situaţia lamentabilă în care continuă să se afle Poşta Română. Daniel Popescu a atras atenţia colegilor săi asupra problemelor reale cu care se confruntă această companie şi a solicitat Guvernului măsuri urgente în trei direcţii prioritare, condiţii mai bune de muncă, modernizarea oficiilor poştale şi salarizare corespunzătoare.

Popescu a precizat că intervenţia sa a fost făcută în urma numeroaselor plângeri venite de la angajaţii Poştei Române, a discuţiilor din spaţiul public cu privire la lipsa de modernizare şi „politizarea grotescă” a acestei companii şi a situaţiei ingrate în care sunt puşi de câteva zile poştaşii, aceea de a se transforma în agenţi de propagandă şi informatori pentru PSD. „Aceste dezbateri au un lung istoric, dar nici o consecinţă reală, aşa cum o dovedesc serviciile pe care le oferă şi sediile în care funcţionează operatorul român de servicii poştale”, a spus Daniel Popescu.

El a amintit şi de faptul că discuţiile din ultimii ani despre privatizarea şi modernizarea Poştei Române şi demersurile făcute în acest sens au eşuat dintr-un motiv foarte simplu, şi anume că formaţiunile politice aflate la guvernare nu au dorit soluţii private de redresare a Poştei Române, lucru afirmat foarte clar de preşedintele PSD în luna mai 2018. „Până şi introducerea managementului privat la Poşta Română a eşuat lamentabil. După două încercări de recrutare din mediul privat a unui director general (CEO) şi a unui director economic (CFO), lucrurile au rămas la fel. Soluţia pe care guvernul a ales-o în cele din urmă pentru redresarea Poştei Române fost recapitalizarea acesteia. Aşa se face că, la începutul anului 2018, Guvernul României anunţa decizia de a participa la majorarea capitalului social al Companiei Naţionale Poşta Română cu suma de 170.000 de lei. Însă, nici până în prezent nu se vede vreo îmbunătăţire la nivelul modului în care funcţionează Poşta Română”, a declarat Daniel Popescu.

El a adăugat că Poşta Română continuă să fie şi astăzi în aceeaşi stare de ruină şi ineficienţă „cu care ne-a obişnuit de ani de zile”, fiind printre puţinele instituţii care amintesc destul de fidel despre modul în care funcţiona administraţia în perioada comunistă. „Mai mult, factorii poştali au fost transformaţi zilele trecute în veritabili informatori şi propagandişti ai minciunilor PSD, printr-un protocol propus de şefii Sindicatului Lucrătorilor Poştali”, a precizat deputatul USR.

El a subliniat că în prezent oficiile poştale continuă să funcţioneze în sedii vechi, degradate şi nemodernizate, aparatura tehnică şi calculatoarele sunt uzate fizic şi depăşite, numărul mic de funcţionari la ghişee face ca ritmul de lucru să fie lent, cozile sunt interminabile, calitatea serviciilor având astfel de suferit. În acest context, Daniel Popescu a subliniat importanţa pe care o are luarea de către Guvern a unor măsuri ferme de „reinventare” reală a Poştei Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Daniel Popescu solicită Guvernului măsuri urgente pentru modernizarea Poştei Române.
 Vizualizări articol: 1485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Daniel Popescu solicită Guvernului măsuri urgente pentru modernizarea Poştei Române1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei