Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 77 (7078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învăţământ

Proiect educativ de promovare a francofoniei, la Biroul francez

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul francez (Aleea Ion Grămadă, nr. 1-3) organizează o nouă după-amiază dedicată francofonilor şi francofililor. Miercuri, 3 aprilie 2019, de la ora 17:00, va avea loc cursul de limbă franceză „Le français, c’est facile!”, destinat copiilor care doresc să se iniţieze în tainele limbii franceze. Săptămâna aceasta, lector univ. dr. Mariana Şovea şi lectorul de franceză Maxence Caron îşi propun să recapituleze împreună cu micii francofoni o parte din noţiunile învăţate la întâlnirile precedente şi să discute despre zilele săptămânii. Copiii sunt invitaţi să cânte, să deseneze, să se joace şi, în acelaşi timp, să înveţe noile noţiuni de limbă franceză împreună cu ariciul Léo şi prietenii lui.

Începând cu ora 18:00, prof. dr. Petronela Munteanu, prof. dr. Cristina Hetriuc şi prof. Cristina Cojocaru, împreună cu elevii lor, propun publicului sucevean activitatea „Célébrons la francophonie ensemble!”. Dansul, muzica, poezia îşi dau mâna pentru a celebra plăcerea de a se exprima în limba franceză şi de a promova francofonia.

Activitatea este realizată de elevii francofoni şi francofili din patru licee partenere şi face parte din seria de activităţi propuse în cadrul parteneriatului şcolar (iniţiat sub egida Inspectoratului Şcolar Suceava, reprezentat de inspectorul de limbi moderne Constantin Tiron) între Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Naţional de Informatică„Spiru Haret” Suceavaşi gazda evenimentului, Biroul Francez.

Proiectul educativ îşi propune nu numai o importantă documentare a elevilor cu privire la obiectivele socio-culturale ale Franţei, dar şi dezvoltarea unor competenţe de comunicare reală şi a unor abilităţi de lectură a imaginii, de interacţiune orală, de exploatare a unor documente furnizate de mass-media (presă, internet, televiziune) şi de exprimare artistică. Obiectivele proiectului sunt dezvoltarea dorinţei de cunoaştere a culturii şi civilizaţiei franceze, cultivarea dorinţei de a lucra în grup, dezvoltarea respectului pentru cultura franceză şi francofonă, dezvoltarea simţului artistic şi a gustului pentru frumos, utilizarea resurselor TIC în documentarea proiectului prin folosirea calculatorului, dezvoltarea colaborării şi cooperării între elevii şi cadrele didactice din cele patru unităţi de învăţământ.

Intrarea este liberă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect educativ de promovare a francofoniei, la Biroul francez.
 Vizualizări articol: 1422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect educativ de promovare a francofoniei, la Biroul francez0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei