Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 77 (7078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Conştientizarea autismului

Proiect educativ „Împreună în diversitate”, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În preajma Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului (2 aprilie), ca în fiecare an, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) „Sf. Andrei” Gura Humorului s-au organizat activităţi specifice cu şi pentru copii cu tulburări de spectru autist.

În primul rând implicarea părinţilor în activităţile şcolare şi extraşcolare este esenţială pentru integrarea copiilor în programul şcolii, pentru ameliorarea comportamentului, a simptomelor specifice. Astfel, pe parcursul lunii martie părinţii au participat la continuarea proiectului educativ „Atelierele părinţilor”, desfăşurat semestrial, copiii lucrând alături de părinţi în activităţi diverse, de abilitare manuală, jocuri psihomotrice, dans şi cântec.

Pe 22 martie a fost marcată activitatea ”Copii şi îngeri”, din cadrul proiectului educativ ”Împreună în diversitate”, desfăşurată la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina. Acţiunea s-a constituit ca un dialog al momentelor artistice prezentate de copii de la CSEI „Sf. Andrei”, elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, coordonaţi de prof. Elena Căulea, şi liceeni de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, prof. diriginte Ana Maria Rusu. Copiii voluntari de la cele două instituţii, împreună cu copiii de la CSEI ”Sf. Andrei”, au decorat „Copacul Prieteniei” cu flori realizate în timpul activităţii, un simbol al diversităţii, al faptului că fiecare copil este unic şi are nevoie de sprijin şi dragoste.

 

Colaborare între copii, părinţi şi cadre didactice

Prof. Livia Teodora Ţebrean a organizat o expoziţie cu icoane şi colaje realizate de copii cu TSA (tulburări de spectru autist), cu sprijin din partea cadrelor didactice. Scopul acestor acţiuni, după cum a spus coordonatoarea proiectului, prof. Cristina-Mihaela Danilov, „este de a sensibiliza comunitatea, de a încuraja atitudinea pozitivă faţă de persoanele cu autism, cu dizabilităţi în general, implicarea comunităţii în a răspunde nevoilor speciale ale acestora şi ale familiilor lor”. Ea a completat că proiectele desfăşurate sunt o continuare a demersurilor iniţiate în anii precedenţi pentru crearea unor situaţii noi, diverse pentru copiii cu TSA pentru socializarea, stimularea unui comportament echilibrat în situaţii diferite.

La activităţile organizate au participat un număr mare de cadre didactice care lucrează cu aceşti copii, fiind susţinute de directorul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) „Sf. Andrei” Gura Humorului, prof. Mihail Ciocoiu, directorul adjunct prof. Cătălina Poclitaru, şi de părinţii care au fost prezenţi alături de copii şi cadre didactice. S-au implicat cu entuziasm în toate activităţile organizate prof. Livia Teodora Ţebrean, Liliana Pintelescu, Gabriela Sîrbu, Mihaela Ciornei, Mihaela Gavrilean, Neonila Dascălu, Antonia Duşa, Ecaterina Avdei, Gabriela Mîndrilă, Rybanna Sabin, Diana Groza, Ioan Huţanu, Isabella Istrate, Gabriela Diacon, Cristina Danilov, Petru Zbîrcea, Liliana Cucu, Giorgiana Cioban, Mihai Breabăn, Claudia Dumbravă, instructori de educaţie Liliana Nicoraş, Marinela Coca, Constantin Donisan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect educativ „Împreună în diversitate”, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect educativ „Împreună în diversitate”, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei