Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 77 (7078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infracţiuni

Cinci tineri au fost prinşi în trafic fără permis de conducere, în mai puţin de 24 de ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul celor care, cu iresponsabilitate, urcă la volanul maşinii fără a deţine un permis de conducere valabil a crescut în ultima perioadă, remarcându-se faptul că mulţi sunt tineri. Mulţi dintre aceştia sunt identificaţi în trafic, după ce controalele poliţiştilor s-au înmulţit şi ele în ultimul timp, sancţiunile înăsprite încercând să combată acest comportament.

 

Cinci astfel de tineri, fără permis de conducere sau cu permis de conducere de o valabilitate îndoielnică, au fost depistaţi de poliţişti la sfârşitul săptămânii trecute, infracţiunile comise de aceştia fiind cercetate în cadrul unor dosare penale deschise pe numele lor.

Un prim caz a fost înregistrat de o patrulă din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vadu Moldovei, care sâmbătă seara, în jurul orei 21.40, a oprit pentru control pe DJ 208F din comuna Vadu Moldovei un autoturism condus de un localnic de 21 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale poliţiei s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere, autoturismul fiindu-i încredinţat pentru a fi condus pe drumurile publice de un tânăr de 21 de ani, din aceeaşi localitate.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal în care tânărul aflat la volan este cercetat pentru comiterea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar proprietarul autovehiculului pentru comiterea infracţiunii de ”încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştia că nu posedă permis de conducere”.

 

Trei tineri au fost depistaţi fără permise de conducere, în cursul nopţii care a urmat

În timpul nopţii care a urmat, în jurul orei 00.15,o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Frasin a oprit pentru control pe DJ 177A din comuna Ostra un moped condus de un localnic de 22 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere şi nu are asupra sa documentele mopedului. Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,37 mg alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional. Pe numele său s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

După circa o oră, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Teilor din comuna Râşca un autoturism condus de un localnic de 19 ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto, pe numele său fiind întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Un alt incident s-a petrecut în jurul orei 03.20,când opatrulădin cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Margineaa oprit pentru control, pe DN 17A din comunaMarginea, autoturismulcondus de un localnic de 17 ani.Tânărul nu deţine permis de conducere, iar autoturismulaparţine cumnatului săuşi a fost sustras fără acordul acestuia. Pe numele adolescentului s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „furt în scop de folosinţă”, ce va fi soluţionat procedural.

 

Prins în trafic, cu un permis de conducere care a trezit suspiciunea poliţiştilor

În cursul după-amiezii de duminică, o patrulă de poliţişti din Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, în comuna Marginea, un autoturism condus de un bărbat de 24 de ani, din comuna Ilişeşti. În permisul de conducere prezentat de acesta şi emis de autorităţile irlandeze, poliţiştii au constatat faptul că la rubrica referitoare la data naşterii, aceasta era trecută greşit, această neconcordanţă necesitând în continuare verificări din partea autorităţilor. Poliţiştii fac cercetări în cadrul unui dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, complicitate la „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci tineri au fost prinşi în trafic fără permis de conducere, în mai puţin de 24 de ore.
 Vizualizări articol: 1572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci tineri au fost prinşi în trafic fără permis de conducere, în mai puţin de 24 de ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei