Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 77 (7078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Servicii medicale

275 de medici de familie au semnat contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate până în iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a încheiat cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru perioada aprilie-iunie 2019 un număr de 709 acte adiţionale, conform unui comunicat de presă remis ieri de președintele-director general al CAS Suceava, dr. Claudiu Cobuz. Potrivit comunicatului, pentru medicina primară au fost semnate 275 de acte adiţionale cu medicii de familie. Faţă de luna ianuarie a acestui an, sunt cu doi medici de familie mai puţin în contract cu CAS, iar faţă de martie 2018, cu opt mai puţin. Pentru ambulatoriul de specialitate clinic s-au semnat 108; ambulatoriu de specialitate paraclinic (laboratoare de analize medicale, radiologie, CT, RMN) – 27; ambulatoriul de specialitate de recuperare – 11; asistenţa medicală dentară – 51; îngrijiri la domiciliu – 3; asistenţă medicală spitalicească – 15; furnizori de medicamente (farmacii) – 136; furnizori de dispozitive medicale – 63; furnizor transport sanitar neasistat – 2; centre permanenţă  - 18, pentru un număr de patru centre de permanenţă.

De asemenea, se arată în comunicat, CAS Suceava a încheiat pentru aceeași perioadă, 1 aprilie - 30 iunie 2019, un număr de 137 de acte adiţionale cu furnizorii aflaţi în contract la finele lunii martie 2019 care derulează programe naţionale de sănătate, astfel: pentru programe derulate prin unităţile spitaliceşti – patru: programul de diabet zaharat (determinarea hemoglobinei glicozilate) – 3; pentru programele derulate prin farmacii cu circuit deschis - 127; pentru servicii medicale de dializă – 3.

Dr. Claudiu Cobuz a mai precizat că bugetul alocat pentru perioada aprilie-iunie 2019 este cu 3% mai mare comparativ cu cel din primele 3 luni ale anului și permite asigurarea continuităţii acordării asistenţei medicale în judeţul Suceava.

„Bugetul alocat pentru prima jumătate a acestui an pentru servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, în valoare de 265.216.010 lei, este în creștere comparativ cu perioada similară a anului trecut. În semestrul I 2018, bugetul a fost de 250.382.870 de lei”, a afirmat medicul.

La începutul acestui an, pentru perioada ianuarie-martie 2019, CAS a încheiat 694 de acte adiţionale cu furnizorii de servicii medicale cu care avea contract la sfârşitul anului 2018. Actele adiţionale s-au încheiat cu 277 de medici din reţeaua de medicină primară, cu 104 furnizori de servicii medicale din ambulatoriul de specialitate clinic, cu 29 de furnizori de servicii medicale din ambulatoriul de specialitate paraclinic.

Alte 11 acte adiţionale au fost încheiate cu furnizori din ambulatoriul de specialitate de recuperare, 51 de acte adiţionale cu furnizorii din asistenţa medicală dentară, trei cu furnizorii de îngrijiri la domiciliu, 15 acte adiţionale cu furnizorii de asistenţă medicală spitalicească, 139 cu farmaciile, 63 cu furnizorii de dispozitive medicale şi două cu furnizorii de transport sanitar neasistat.

În conformitate cu Ordinul MS/CNAS nr. 442/290/2019 s-a prelungit până la 30 iunie 2019 termenul de aplicare al prevederilor Ordinului MS/CNAS nr. 397/836/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2018 a HG nr. 140/2018.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 275 de medici de familie au semnat contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate până în iunie.
 Vizualizări articol: 1275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
275 de medici de familie au semnat contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate până în iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei