Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 75 (7076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parlamentul judeţului

„Vechi comunist” l-a numit consilierul PSD Dan Ioan Cuşnir pe preşedintele PNL, Gheorghe Flutur, în şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un schimb de cuvinte mai puţin obişnuit a avut loc, ieri, în şedinţa Consiliului Judeţean Suceava, între consilierul PSD Dan Ioan Cuşnir şi preşedintele CJ, liberalul Gheorghe Flutur. Dacă în 99,9% din cazuri procesul-verbal al şedinţei precedente se aprobă fără nici un fel de obiecţii, ieri, la acest punct, cu care începe dezbaterea ordinii de zi, consilierul Dan Ioan Cuşnir a luat cuvântul şi i-a spus preşedintelui Flutur că şi la această şedinţă va avea unanimitate până la punctul 27 de pe ordinea de zi, ceea ce ar trebui să-l bucure deoarece „ca oricărui vechi comunist, vă plac unanimităţile”. Pe moment, Flutur a făcut doar apel la decenţă şi a întrebat retoric dacă s-a schimbat cumva liderul de grup al consilierilor PSD, funcţie deţinută de Mihai Grozavu, care în noiembrie va împlini 75 de ani.

Ulterior, la discuţiile la raportul cu privire la modul de îndeplinire a atribuţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean şi a hotărârilor CJ Suceava în anul 2018, aflat la punctul 28 pe ordinea de zi, Cuşnir l-a întrebat pe Flutur de ce nu a menţionat în raport şi proiectele nefinalizate, prilej pentru preşedinte să treacă în revistă angajamentele nerespectate ale Guvernului faţă de judeţul Suceava.

Cu un ton domol de părinte, Gheorghe Flutur a amintit de respingerea de la finanţare a unor proiecte, de întârzierea nepermisă a răspunsurilor la solicitări transmise de autorităţile sucevene unor ministere, de modificările legislative care afectează agenţii economici şi relaţia lor cu administraţiile locale etc. La finalul explicaţiilor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a afirmat că la şedinţele deliberativului şi în discursul public a dorit să păstreze „limite decente ale discuţiilor”, dar „e ca în fizică, orice acţiune are reacţiune”.

 

Flutur: „Vă faceţi de râs singuri”

„Eu cred că e bine să ne păstrăm calmul, să dăm drumul la proiectele de astăzi, chiar dacă unii s-au plictisit şi au ieşit afară la proiectele pentru dezvoltarea judeţului (n.r. - aluzie la Dan Ioan Cuşnir, care a lipsit din sală la dezbaterea a circa 15 puncte). Important este să stai la punctele unde poţi să critici”, a afirmat Flutur. El a spus că pentru el „cel mai mare pericol” ar fi să fie lăudat de PSD.

„Nu m-aţi votat atunci când am fost validat preşedinte. Ce ar însemna pentru democraţie să fiţi de acord cu mine? Dar şi asta trebuie dusă până într-o limită pentru că există şi posibilitatea de a te face de râs. Opinia publică ştie, se informează. Ce probleme ridici doar să te auzi vorbind? Sunt lucruri serioase. Hai să vedem cum o scoatem cu actualizarea preţurilor la proiectele care sunt în derulare, haideţi să vedem ce facem cu <Utilităţi şi Mediu>, hai să vedem dacă aveţi poate dumneavoastră vreo informaţie despre noile programe de gaz metan sau poate că aveţi program cu gazul în Piaţa Victoriei. Dacă e să discutăm în retorica electorală, să ştiţi că mă pricep extrem de bine şi-s şi antrenat. Nu vreau asta, vreau să facem treabă pe proiectele Consiliului Judeţean Suceava”, a declarat Flutur.

El n-a trecut nici peste „vechi comunist”, cum l-a numit Cuşnir: „Cât de penibil. Se învârt bunicii unora dintre noi în mormânt să vorbim de cuvântul comunist, când tu îl ai în casă. Cum putem să ne permitem aşa ceva? Strămoşi de-ai noştri au făcut puşcărie din cauza acelui regim. Vă faceţi de râs singuri. Trebuie să avem mai multă demnitate şi să nu derapaţi, că voi reacţiona”.

În sala de şedinţe a CJ, faţă în faţă cu Dan Ioan Cuşnir sunt o parte a colegilor săi de partid, unii dintre ei trecuţi bine de prima tinereţe. De altfel, consilierul PNL Tudor Plăcintă a spus, în şedinţă, că îşi cere el scuze „colegilor cu păr cărunt” ai lui Dan Ioan Cuşnir, pentru cuvintele acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Vechi comunist” l-a numit consilierul PSD Dan Ioan Cuşnir pe preşedintele PNL, Gheorghe Flutur, în şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean.
 Vizualizări articol: 3332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
„Vechi comunist” l-a numit consilierul PSD Dan Ioan Cuşnir pe preşedintele PNL, Gheorghe Flutur, în şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei