Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 75 (7076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Peste 60 de firme participă la Agro Expo Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 60 de firme de specialitate participă la ediţia de anul acesta a Târgului Agro Expo Bucovina, eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava. Târgul are loc în parcarea Iulius Mall Suceava şi este deschis pentru vizitare până duminică, 31 martie a.c., între orele 10:00 şi 19:00. Deschiderea oficială a târgului Agro Expo Bucovina a avut loc ieri, în prezenţa secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, Claudiu Sorin Roşu Mareş, a prefectului Mirela Adomnicăi, a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi a preşedintelui executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu. Acesta din urmă a evidenţiat faptul că an de an târgul de agricultură din Suceava devine un eveniment din ce în ce mai important, atât prin numărul mare de participanţi, cât şi al produselor şi serviciilor oferite.

Invitat să ia cuvântul, secretarul de stat Claudiu Sorin Roşu Mareş a remarcat, la rândul său, că de la an la an acest târg unde se întâlnesc cererea şi oferta din acest domeniu de activitate creşte ca importanţă. Mareş a subliniat faptul că şi agricultura este un domeniu de interes pentru tineri, dar şi pentru toţi cei care vor să investească într-un domeniu cu un potenţial foarte mare. În acelaşi timp, prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a ţinut să felicite Camera de Comerţ şi Industrie pentru organizarea acestui târg, ajuns la ediţia a 17-a, evidenţiind, la rândul său, că evenimentul creşte în fiecare an ca număr de expozanţi. Mirela Adomnicăi a lansat o invitaţie către toţi cei interesaţi să viziteze acest târg, unde pot găsi o gamă extrem de variată de produse şi servicii.

Nu în ultimul rând, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că este extrem de importantă dezvoltarea agriculturii în judeţ, în special în ceea ce priveşte producţia de lapte, carne de vită şi cartofi. Flutur a spus că trebuie să fie găsite soluţii prin care judeţul Suceava să-şi menţină poziţia de lider la nivel naţional la producţia acestora. Gheorghe Flutur a amintit că CJ Suceava, alături de alte instituţii din Suceava şi Botoşani, au înfiinţat un cluster de bioeconomie, pentru a încuraja asocierea crescătorilor de animale în vederea exportului produselor de carne, în special de oaie. În acest sens, Flutur a propus Ministerului Agriculturii promovarea unui program care să încurajeze creşterea de animale. El consideră că un program în domeniul geneticii ar încuraja populaţia să crească animale, în special berbeci.

 

În cadrul târgului sunt prezentate cele mai noi tehnologii agricole

Trebuie spus că Târgul Agro Expo Bucovina oferă celor interesaţi ultimele noutăţi în domeniul tehnologiei agricole prezentate de firmele participante, acoperind o gamă tematică variată, respectiv maşini şi utilaje agricole, producţia vegetală, nutriţia plantelor, protecţia plantelor, agricultură şi mediu, energii regenerabile, industrie alimentară, consultanţă şi prestări servicii în agricultură, instituţii publice şi neguvernamentale. 

Tot în cadrul târgului a fost organizat şi forumul Economic „Agricultura încotro?”, la care a fost prezent şi secretarul de stat Sorin Roşu Mareş, în cadrul discuţiilor fiind abordate teme de actualitate prezentate de specialişti ai Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Suceava, Centrul de Economie Montană, ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ai Prefecturii şi Consiliului Judeţean Suceava, precum şi alţi reprezentanţi ai principalelor instituţii centrale şi judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 60 de firme participă la Agro Expo Bucovina.
 Vizualizări articol: 1900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 60 de firme participă la Agro Expo Bucovina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei