Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 75 (7076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sâmbătă

Luminile se sting pentru o oră în centrul Sucevei și la Cetatea de Scaun, de „Ora Pământului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă, 30 martie, între orele 20:30 și 21:30 se sting luminile, pentru a trage un semnal de alarmă asupra încălzirii globale și pierderii biodiversității. ”Ora Pământului” este o ințiativă care are loc în fiecare an, de 12 ani, și care presupune evenimente în 180 de țări.

În mai multe orașe din țară se organizează acțiuni cu această ocazie, inclusiv la Suceava. Luminile se vor stinge pentru o oră în centrul pietonal și la Cetatea de Scaun, iar unele magazine se vor alătura și ele acestui demers.

Ce este de admirat este faptul că acest eveniment este organizat de un grup liceeni de la Liceul Teoretic Filadelfia, de la colegiile naționale ”Mihai Eminescu”, „Ștefan cel Mare”, „Petru Rareș” și de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”.

„Este un eveniment internațional, care are ca scop sensibilizarea față de problema consumului excesiv de curent electric”, transmit organizatorii.

Tot sâmbătă, în același interval orar, în fața Casei de Cultură vor evolua coruri din orașul Suceava, evenimentul fiind organizat de Inspectoratul Județean Suceava, Cantus Mundi Corul Madrigal București și Consiliul Elevilor Suceava.

Corurile participante: Corul Vivat Musica - Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu"; Corala „Mitropolit Doroftei” - Seminarul Liceal Teologic Ortodox Suceava, Corul "Vocile Primăverii" - Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava. Potrivit inspectorului școlar pentru arte, Loredana Mihaela Ceică, vor fi prezenți profesori de educație muzicală și muzică specializată din orașul Suceava, însoțind elevi din școlile în care predau.

„Ora Pământului” va fi marcată și la Rădăuți de către Asociația Rădăuțiul civic.

În ultimul deceniu, „Ora Pământului” a inspirat milioane de oameni să ia atitudine pentru a stopa schimbările climatice sau pentru a contribui la alte inițiative menite să protejeze natura.

Evenimentele organizate în România în acest an pot fi urmărite la http://ora-pamantului.ro/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luminile se sting pentru o oră în centrul Sucevei și la Cetatea de Scaun, de „Ora Pământului”.
 Vizualizări articol: 2016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luminile se sting pentru o oră în centrul Sucevei și la Cetatea de Scaun, de „Ora Pământului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei