Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 72 (7073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

USV

Proces simulat la Curtea de Apel Suceava, de studenţii de la Drept

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna trecută, Asociaţia Studenţilor Europeni în Drept (ELSA) Suceava din cadrul Universităţii ,,Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat Concursul de Procese Simulate pe Drept Administrativ. Competiţia urmăreşte aplicarea cunoştinţelor teoretice ale studenţilor într-un proces fictiv, consolidându-le aptitudinile oratorice şi cunoştinţele juridice. La ediţia din acest an au participat patru echipe a câte doi studenţi ai Facultăţii de Drept şi Știinţe Administrative (FDSA).

Echipele şi-au prezentat speţele propuse, respectând procedura reală cu care se operează într-o şedinţă de judecată. Criteriile de evaluare a prestaţiilor participanţilor au fost: aplicarea corectă a legii, folosirea limbajului juridic şi pledoaria, testarea pe parcurs de către membrii juriului prin întrebări, fiind plasaţi în situaţii specifice realităţii. Ca urmare a punctajul obţinut, în runda finală au ajuns doi participanţi, care au primit o speţă ce a trebuit să fie comentată în douăzeci de minute. În pofida faptului că a fost o situaţie mai tensionată şi de gândire promptă, finaliştii s-au descurcat foarte bine, juriul apreciind atitudinea competitivă, entuziasmul şi pasiunea de care au dat dovadă, atât ei, cât şi ceilalţi participanţi, pe durata întregului concurs.

La final, s-au acordat patru premii: premiul I şi II, premiul pentru cel mai bun pledant şi premiul ,,Favoritul publicului”. Premiile se acordă cu intenţia de a motiva şi mai mult participanţii şi de a responsabiliza publicul din sală, punctând faptul că decizia lor în a alege câştigătorul premiului ,,Favoritul publicului” este foarte importantă, reflectând şi obiectivitatea acestui concurs.

„Evenimentul a fost mai mult decât reuşit şi prin prisma faptului că, în sala de judecată a Curţii de Apel Suceava, unde s-a desfăşurat concursul, a fost un public numeros, alcătuit din studenţii tuturor specializărilor din cadrul FDSA. Este esenţial de punctat posibilitatea participării tuturor studenţilor la astfel de evenimente. Suntem profund recunoscători juriului format din doamna judecător Doina Popescu, domnul avocat Viorescu Răzvan şi doamna avocat Liana Pascariu, care sunt şi cadre didactice ale Facultăţii de Drept şi Știinţe Administrative, pentru susţinerea şi implicarea activă atât în organizarea, cât şi în desfăşurarea acestui concurs. De altfel, cadrele didactice ale facultăţii oferă întotdeauna sprijin activităţilor şi propunerilor iniţiate de studenţi”, au transmis organizatorii.

De menţionat că acest concurs a fost organizat prin intermediul departamentului Activităţi Academice al ELSA şi în colaborare cu Facultatea de Drept şi Știinţe Administrative a USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proces simulat la Curtea de Apel Suceava, de studenţii de la Drept.
 Vizualizări articol: 2186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proces simulat la Curtea de Apel Suceava, de studenţii de la Drept0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei