Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 69 (7070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nemulţumiri

Grefieri de la instanţele şi parchetele din Suceava au protestat vineri în faţa Palatului de Justiţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproape 100 de grefieri de la instanţele şi parchetele din Suceava au întrerupt vineri activitatea timp de două ore pentru a protesta vizavi de ceea ce se întâmplă în domeniul Justiţiei. Nemulţumirile care au dus la acest protest sunt şi de natură salarială, dar vizează şi alte probleme. Printre revendicări se numără elaborarea unui nou statut al profesiei, dar și a unor noi regulamente de ordine interioară prin care să fie detaliate atribuțiile grefierilor, care pe parcursul anilor au sporit, fiind preluate o serie de atribuții pur administrative de la magistrați, cum este redactarea hotărârilor judecătorești după model.

„Ne dorim un nou statut al profesiei, egalizarea salariilor şi stabilirea unei scheme de personal eficientă”, a precizat Alina Alexa, grefier al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Protestul din faţa Palatului de Justiţie din Suceava a început la ora 11.00 şi s-a finalizat după două ore, perioadă în care activitatea instanţelor şi parchetelor nu a fost perturbată. Acţiunea de la Suceava a fost simultană cu cea de la Bucureşti, din Piaţa Victoriei, unde au participat peste 1.500 de grefieri din toată ţara. Motivul pentru care s-a ajuns aici este lipsa unui dialog real cu reprezentanţii Ministerului Justiţiei.

„Nu a existat o cale de dialog, tot am fost amânaţi, reamânaţi şi lăsaţi pe lista din urmă tot timpul”, a mai spus Alina Alexa.

Trebuie spus că la protestul de la Bucureşti a ajuns şi un grup de 90 de grefieri de la instanţele şi parchetele arondate Curţii de Apel Suceava şi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Un protest similar a avut loc vineri şi în faţa Judecătoriei Rădăuţi. Aici, mai mulţi grefieri au oprit activitatea şi au ieşit pe trotuar având în mâini hârtii pe care scria „Protest. Ora 11.00-13.00”.

Grefierii spun că nu se vor opri aici şi nu exclud acţiuni mai radicale. Totul depinde de modul cum vor decurge discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Justiţiei. Trebuie remarcat faptul că ieri, în ziua protestelor grefierilor, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a aflat în concediu de odihnă.

Acţiunea de protest a grefierilor este susţinută şi de majoritatea sindicatelor existente la nivel naţional în România, cum ar fi Blocul Naţional Sindical, Sindicatul Naţional Telecomunicaţii Mobile sau Federaţia Generală a Sindicatelor Familia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grefieri de la instanţele şi parchetele din Suceava au protestat vineri în faţa Palatului de Justiţie.
 Vizualizări articol: 2524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Grefieri de la instanţele şi parchetele din Suceava au protestat vineri în faţa Palatului de Justiţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei