Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 69 (7070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pagube mari

Două gospodării au fost cuprinse de flăcări, din neglijenţa proprietarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două incendii izbucnite joi seara au făcut pagube importante în două gospodării din localităţile Drăgoieşti şi Mihăieşti, după ce proprietarii au neglijat normele elementare de prevenire împotriva incendiilor. Flăcările au făcut pagube importante, care au depăşit valoarea de 70.000 de lei.

În primul caz flăcările au cuprins, în jurul orei 17.45, anexele unei gospodării aparţinând unui bărbat de 54 de ani din satul Măzănăieşti al comunei Drăgoieşti, fiind necesară intervenţia cu două autospeciale a pompierilor de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Drăgoieşti. La sosirea echipajelor, ardeau trei anexe gospodăreşti, fără pericol de propagare a flăcărilor. În urma incendiului au fost distruse şura de depozitare a nutreţului animalelor, grajdul de animale, cantitatea de 500 kg fân ce era depozitată în şură, 6 oi găsindu-şi sfârşitul în flăcări. Valoarea prejudiciului calculat de proprietar în urma incendiului depăşeşte suma de 20.000 de lei.

Pompierii militari au stabilit drept cauză a producerii incendiului efectul termic produs de la o ţigară aprinsă, care a dus la aprinderea fânului din depozitul de nutreţ. Poliţiştilor au stabilit că cel mai probabil focul a izbucnit din cauza proprietarului, care se afla sub influenţa alcoolului şi care ar fi aruncat ţigara aprinsă la întâmplare.

 

O încercare de aprindere a focul folosind benzina, a dus la izbucnirea unui alt incendiu

La nici o oră distanţă, un alt incendiu a izbucnit la locuinţa unei femei din satul Mihăieşti, al comunei Horodniceni. Cinci autospeciale de pompieri aparţinând Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cornu Luncii, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor ardeau acoperişul casei de locuit şi o anexă gospodărească, existând pericol de propagare la întreaga gospodărie. În incendiu au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 120 metri pătraţi, acoperişul unei anexe pe 4 metri pătraţi, bunuri casnice, mobilier şi obiecte de îmbrăcăminte ce se aflau în interior, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 50.000 lei.

Verificările efectuate de poliţişti şi pompieri după stingerea flăcărilor au stabilit faptul că în jurul orei 18:20, proprietara, în timp ce se afla la domiciliu, a încercat  să aprindă focul la soba cu plită din bucătărie folosind benzină. Benzina s-a aprins instantaneu, moment în care femeia s-a speriat, aruncând sticla cu benzină în faţa sobei şi fugind la vecina sa pentru a anunţa incidentul. Din fericire pompierii au reuşit să salveze adăpostul de animale, depozitul de furaje şi alte două anexe gospodăreşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două gospodării au fost cuprinse de flăcări, din neglijenţa proprietarilor.
 Vizualizări articol: 1660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două gospodării au fost cuprinse de flăcări, din neglijenţa proprietarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei