Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 63 (7064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La București

Trei eleve ale Colegiului „Petru Rareș”, în finala unui concurs național francofon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă de eleve de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava a intrat în finala concursului național francofon ”Europe, Jeunesse, Francophonie (EJF)”, marele premiu al competiției constând într-o vizită la Bruxelles în luna mai, oferită de Parlamentul European.

Simona Teodorovici, Magda Babii și Andreea Florișteanu, din clasa a X-a, au fost îndrumate de prof. Laura Ciurari, aceasta menționând că etapa națională a evenimentului va fi găzduită de Facultatea de Ştiințe Politice a Universității din Bucureşti.

Provocarea lansată de această competiţie a fost "Et si tu étais eurodéputé pour un an?" ("Dacă ai fi eurodeputat timp de un an?"). Elevii au avut de realizat un proiect în limba franceză în care, imaginându-și că ar fi europarlamentari pentru un an, să propună măsuri vizând toleranța și proiecte pentru combaterea homofobiei.

”Și dacă ați fi europarlamentar timp de un an? Imaginați-vă un proiect pe care l-ați sprijini pentru a facilita promovarea educației civice care promovează toleranța, recunoașterea diversității și respingerea homofobiei”, se arată în regulament.

În finala de săptămâna viitoare vor participa echipe din întreaga tară, aceasta fiind circumscrisă manifestărilor consacrate Zilei Internaționale a Francofoniei.

„Inițial echipa a conceput un proiect scris referitor la tema dată, în urma evaluării acestuia elevele obținând calificarea în finală, acolo unde vor prezenta proiectul în fața unui juriu. Totodată, echipa a conceput și un site care abordează subiectul, fiind consultați și specialiști care vorbesc pe marginea acestei teme”, a arătat Laura Ciurari.

Juriu este format din specialiști, fiind prezidat de Mohamed Ketata, Directorul Biroului pentru Europa Centrală şi Orientală al Agenţiei Universitare a Francofoniei. Din juriu face parte și Ionela Băluță, decanul Facultății de Științe Politice a Universității București.

Competiția se află la cea de-a V-a ediție, în 2018 un echipaj al Colegiului „Petru Rareș” adjudecându-și poziția a II-a a clasamentului.

Competiția este organizată în parteneriat cu Agenția Universitară a Fracofoniei, Institutul Francez Român şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti. Concursul se adresează liceenilor de la clasele bilingve (română-franceză) sau de la cele cu predare intensivă a limbii franceze

"Europe, Jeunesse, Francophonie" este înscris în lista concursurilor naționale recunoscute de Ministerul Educației Naționale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei eleve ale Colegiului „Petru Rareș”, în finala unui concurs național francofon.
 Vizualizări articol: 2630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Trei eleve ale Colegiului „Petru Rareș”, în finala unui concurs național francofon4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei