Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 58 (7059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infractori în toată regula

Bătrân de 90 de ani, atacat şi tâlhărit în scara blocului de trei minori din Şcheia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bătrân în vârstă de 90 de ani, din municipiul Suceava, a căzut victimă unui furt cu violenţă comis de trei minori care l-au urmărit şi atacat la intrarea în scara de bloc. Fapta a fost comisă în seara zilei de 8 Martie și, din fericire, poliţiştii au reuşit să dea de urma autorilor, recuperând şi o parte din prejudiciu. Autorii sunt toţi minori, dintre care doi au doar 14 ani şi unul 16 ani, şi provin din comunitatea de romi de la Şcheia. Reţinerea după gratii a unor astfel de autori este însă dificilă, pentru că, aşa cum prevede Codul Penal din România, minorii au răspundere penală limitată. Având în vedere însă gravitatea faptei, poliţiştii şi procurorul de caz trebuie să încerce să facă mai multe, iar primul pas va fi probabil expertizarea psihiatrică a minorilor, pentru a se stabili dacă au discernământ.

 

Un bătrân cu mulţi bani la el, victima perfectă pentru tâlharii minori care căutau o victimă

Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată despre caz vinerea trecută, în jurul orei 19.00. O vecină a bătrânului în vârstă de 90 de ani a sesizat că vârstnicul a fost tâlhărit la intrarea în scara de bloc în care locuieşte, pe bulevardul George Enescu.

Din cercetări a rezultat că în jurul orei 16.00 nonagenarul a plecat la plimbare, spre Piaţa Mică, având asupra sa aproximativ 4.000 de lei. Acesta a mers la un bancomat, de unde a mai scos încă 3.000 de lei. Vârstnicul a mers apoi la o plăcintărie de pe strada Universităţii, de unde şi-a luat mai multe produse, ulterior luând-o spre casă. La bancomat sau la plăcintărie, bătrânul a fost observat  cu bani mulţi asupra sa de către autorii care căutau o victimă pe străzile Sucevei.

Bătrânul a fost urmărit iar când a intrat în scara blocului a fost împins de atacatori. Nonagenarul a căzut, iar în acel moment unul dintre autori i-a luat portofelul din buzunarul interior al hainei. 

Atacatorii i-au furat portofelul plin cu bani dar şi mai multe documente, inclusiv un card pe care avea peste 2.000 de lei

 

Un poliţist aflat în timpul liber s-a autosesizat cu privire la un minor suspect, într-un magazin 

În aceeaşi seară, la puţin timp după sesizarea tâlhăriei la poliţie, un poliţist care se afla în timpul liber într-un magazin Profi din Şcheia a observat un minor de etnie romă care a achitat două sticle de suc cu un card bancar prevăzut cu contactless. Poliţistul l-a luat la întrebări pe puşti, dându-şi în scurt timp seama că acel card este furat. Dus la poliţie şi audiat, minorul în vârstă de 14 ani, care provine din una din familiile problemă din Şcheia – Rîpă, a recunoscut comiterea faptei de tâlhărie asupra bătrânului de 90 de ani. La scurt timp au fost identificaţi şi ceilalţi doi autori. Aceştia au povestit cum l-au urmărit pe bătrân, iar la intrarea în scara de bloc unul a rămas afară, de pază, în timp ce ceilalți doi au intrat peste el şi l-au atacat. După ce au fugit, minorii au împărţit banii şi s-au despărţit.

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Suceava au deschis un dosar penal pentru tâlhărie calificată, autorii fiind cercetaţi în stare de libertate, cel puţin deocamdată. Dacă nu ar fi fost minori, cu siguranţă că autorii unei fapte atât de grave ar fi fost arestaţi preventiv.

   

Un alt atac asupra unei femei 

Tâlharii care atacă persoane singure, în general în vârstă, pe străzile Sucevei, fac din ce în ce mai multe probleme. Două atacuri au avut loc joia şi vinerea trecută, însă mai sunt cel puţin două plângeri asemănătoare depuse la Poliţia municipiului Suceava.

Joi seară, în jur de 19.30, o femeie care mergea spre casă, în zona Şcolii 11 din Burdujeni, a fost urmărită şi atacată de un bărbat, pe casa scării. Individul a vrut să-i smulgă geanta, dar femeia s-a apărat şi a început să ţipe. Individul i-a pus mâna la gură, încercând să o oprească, moment în care femeia l-a muşcat. Atacatorul a renunţat în cele din urmă, nu înainte de a o lovi pe femeie şi de a-i provoca leziuni.

Faptele de tâlhărie ori de tentativă de tâlhărie sunt înregistrate la poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Suceava, care par a avea nevoie de întăriri serioase pentru a putea gestiona situaţia din ce în ce mai gravă cu privire la furturile şi tâlhăriile comise pe raza municipiului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrân de 90 de ani, atacat şi tâlhărit în scara blocului de trei minori din Şcheia.
 Vizualizări articol: 1663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bătrân de 90 de ani, atacat şi tâlhărit în scara blocului de trei minori din Şcheia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei