Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 43 (7044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol public

Cătuşe pentru încă doi şoferi suceveni: unul l-a accidentat pe amicul de pahar, altul a fugit de polițişti şi a refuzat să-i fie testată alcoolemia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anunţul şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava din urmă cu câteva zile vizavi de faptul că şoferii care comit infracţiuni vor ajunge direct în arest se materializează aproape zilnic. Marţi seară şi la primele ore ale dimineţii de miercuri doi şoferi au fost reţinuţi şi au petrecut câte 24 de ore în beciul poliţiei.

Primul caz l-a avut drept protagonist pe un tânăr de 30 de ani, din Dorna Arini. În după-amiaza zilei de marţi, acesta s-a întâlnit cu un prieten şi împreună au consumat băuturi alcoolice în mai multe locuri. La un moment dat, în jurul orei 21.00, şoferul s-a oferit să-l conducă acasă pe prieten. Numai că, din cauza gheţii şi a unei manevre imprudente, maşina a derapat şi a intrat într-un şanţ de pe drumul comunal Pârâul Ortoii.

Proprietarul maşinii a mers la un alt prieten, care avea un tractor forestier, pentru a-i cere ajutorul. Între timp, amicul de pahar a plecat spre casă pe jos. După ce a reuşit să scoată maşina din şanţ, şoferul a plecat după prietenul cu care petrecuse după-amiaza prin cârciumi.

Numai că, în acel moment s-a petrecut o altă nefăcută, şoferul şi-a accidentat uşor colegul de pahar. Nu a sunat la 112, ci l-a urcat în maşină şi l-a dus la locuinţa sa. Concubina şoferului a observat problemele medicale ale celui accidentat şi a sunat la 112, solicitând o ambulanţă. Echipajul medical a fost informat că victima accidentului a fost, de fapt, victima unei agresiuni.

Firesc, a fost anunţată şi poliţia, care în scurt timp a aflat întreaga poveste reală. Mai mult, după ce au efectuat verificările de rigoare, oamenii legii au constatat că autoturismul condus de bărbatul de 30 de ani nu este înmatriculat, iar numărul de înmatriculare pe care acesta îl avea aplicat este fals.

Acum, şoferul teribilist este cercetat pentru un şir întreg de infracţiuni, respectiv „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

Cel de-al doilea caz s-a înregistrat puţin după miezul nopţii de marţi, în Rădăuţi. Poliţiştii au observat un autoturism care a lovit o bordură şi apoi a rămas avariat pe un trotuar. Mai mult, persoana aflată la volan a coborât din maşină şi a încercat să fugă.

Nu a ajuns prea departe pentru că poliţiştii au reuşit să-l prindă, ocazie cu care au aflat că este vorba de un bărbat de 33 de ani, din Rădăuţi. Poliţiştii au încercat să-l testeze cu aparatul etilotest, numai că şoferul a refuzat, atitudinea de refuz fiind menţinută şi la Spitalul Municipal Rădăuţi, când s-a încercat recoltarea unor probe de sânge.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi acum este cercetat pentru comiterea infracţiunii de „refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătuşe pentru încă doi şoferi suceveni: unul l-a accidentat pe amicul de pahar, altul a fugit de polițişti şi a refuzat să-i fie testată alcoolemia.
 Vizualizări articol: 1513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cătuşe pentru încă doi şoferi suceveni: unul l-a accidentat pe amicul de pahar, altul a fugit de polițişti şi a refuzat să-i fie testată alcoolemia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei