Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 43 (7044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

Aproximativ 8.200 de suceveni au donat sânge în 2018, cu 300 mai mulţi ca în anul precedent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul sucevenilor care dau dovadă de sensibilitate faţă de apelurile la donare de sânge este din ce în ce mai mare. Studenţi, sportivi, preoţi, silvicultori, poliţişti, jandarmi, pompieri şi oameni din toate categoriile sociale răspund în bloc la astfel de apeluri sau organizează campanii de recoltare de sânge.

Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Suceava, dr. Maria Pilat, a declarat că în anul 2018 s-au înregistrat aproximativ 8.200 de donatori de sânge, cu 300 mai mulţi decât în anul precedent. Medicul a arătat că numărul donatorilor a crescut şi datorită organizării punctelor de recoltare mobile în teritoriu. În acest sens, dr. Pilat a precizat că o campanie de recoltare de sânge va avea loc astăzi, începând de la ora 9.00, în clădirea Sălii Polivalente din Gura Humorului, acţiunea fiind prima organizată în acest oraş şi a doua de la începutul anului în judeţ.

Acţiunea se desfăşoară în colaborare cu Clubul de Rugby şi primăria din Gura Humorului, şeful Centrului de Transfuzii exprimându-şi speranţa că această campanie va avea succes, prin participarea unui număr mare de persoane.

 

Partenerii Centrului de Transfuzii sunt azi rugbiştii de la Gura Humorului şi membri ai comunităţii locale

La campania similară care a avut loc vineri, la Suceava, în colaborare cu hipermarketul Auchan, care a pus la dispoziţie spaţiul pentru acţiunea de recoltare de sânge, s-au prezentat 65 de persoane care au dorit să doneze sânge. Doar 45 dintre acestea au fost eligibile pentru donarea de sânge.

Printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care doresc să doneze sânge se numără cele privind vârsta, greutatea, pulsul şi tensiunea arterială sistolică etc.

Astfel, donatorii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, să aibă greutatea peste 60 de kilograme, să aibă pulsul regulat, de 60-100 de bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit intervenţii chirurgicale în ultimele şase luni, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării şi să nu sufere de afecţiuni cronice.

Referitor la campania de astăzi, de la Gura Humorului, antrenorul echipei de rugby din oraş, Andrei Varvaroi, a declarat că speră să fie „o campanie de succes pe baza căreia să facem pe viitor un calendar periodic de donări de sânge, în colaborare cu parteneri din oraşul Gura Humorului”.

Pe lângă jucătorii echipei de seniori, campaniei de donare i se vor alătura membri ai comunităţii locale, cum ar fi angajaţii din cadrul poliţiei, al primăriei şi al Detaşamentului de Jandarmi şi Pompieri din Gura Humorului. De asemenea, organizatorii au primit un feed-back bun din partea elevilor de clasa a XII-a din cadrul Colegiului "Alexandru cel Bun", care vor să participe în număr mare la această donare de sânge. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 8.200 de suceveni au donat sânge în 2018, cu 300 mai mulţi ca în anul precedent.
 Vizualizări articol: 1088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 8.200 de suceveni au donat sânge în 2018, cu 300 mai mulţi ca în anul precedent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei