Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 38 (7039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

Primarul de Siret, revoltat de proiectul Ministerului Sănătăţii de închidere a celor două spitale din oraşul său

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul Ministerului Sănătăţii de a închide cele două spitale din Siret îl revoltă pe primarul oraşului, Adrian Popoiu, care întreabă public ce argumente există pentru o astfel de măsură.

Primarul Popoiu a arătat că, în momentul de faţă, Primăria Siret are în evaluare două proiecte europene cu valoare totală de 3 milioane de euro, care vizează în principal Spitalul de Boli Cronice Siret. „Suntem pregătiţi să dezvoltăm spitalele din Siret, nu să le desfiinţăm. Mă întreb, au rămas guvernanţii noştri fără bani şi vor să facă economii pe spatele nostru, al siretenilor, închizând cele două spitale? Înţeleg că economia duduie, iar banii la buget sunt tot mai mulţi”, a afirmat Adrian Popoiu.

El califică modificările propuse în scenariul de restructurare pentru spitalele din Siret drept „horror", „comice, utopice, halucinaţii, fără perspective” şi afirmă că, în calitate de primar, se mândreşte cu cele două spitale din Siret, care „asigură servicii medicale de calitate”. „Infrastructura a fost modernizată pe fonduri de la bugetul de stat, bugetul local, sponsorizări şi fonduri europene. Cum se poate închide spitalul de psihiatrie, care este considerat unul din cele mai performante şi moderne spitale din ţară? În momentul de faţă, este singurul spital din ţară care gestionează şi implementează un proiect european de cercetare în domeniul psihiatriei. Cum se poate închide spitalul orăşenesc, unde, datorită adresabilităţii, listele de aşteptare sunt de două, trei săptămâni (balneo-fizio-terapie sau secţia de paliative)? Cum poţi închide un spital care va implementa, în perioada imediat următoare, proiecte de peste 3 milioane de euro? Cum ne va privi UE? Ca un partener de încredere? Azi accesezi fonduri UE şi mâine închizi spitalul?”, sunt întrebările retorice ale primarului de Siret.

 

Primarul Adrian Popoiu va susţine, la Iaşi, menţinerea celor două spitale din Siret

Acesta a afirmat că, în data de 25 februarie a.c., va merge la dezbaterea organizată de Ministerul Sănătăţii la Prefectura Iaşi, dar nu va merge „umil” şi cu "jalba în proţap", ci demn, „să apărăm cu argumente, atât angajaţii celor două spitale, cât şi beneficiarii din Siret şi împrejurimi, care vor fi nevoiţi să se adreseze altor spitale”.

Reamintim că responsabilii de sănătatea populaţiei din judeţul Suceava sunt invitaţi la Prefectura Iaşi pentru a li se aduce la cunoştinţă masterplanul regional de servicii de sănătate al Regiunii Nord-Est. Propunerile din draftul pregătit de Ministerul Sănătăţii vizează desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Gura Humorului, a celui de Psihiatrie Cronici Siret, a celui de Boli Cronice Siret, fuzionarea Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc cu cel Municipal, reducerea numărului de paturi de spitalizare şi trecere la spitalizare de zi la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, spitalele municipale Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

„Raţionalizarea reţelei de spitale” este cea mai nouă viziune a Ministerului Sănătăţii.

Ceea ce susţine Ministerul Sănătăţii că îşi propune este ca „serviciile de spitalizare să abordeze în mod eficient cazurile complexe şi acute şi să transfere celelalte cazuri la asistenţă primară, ambulatorie şi pe termen lung/recuperare, după caz”. „Reţeaua de spitale din regiune va fi raţionalizată şi reconfigurată pentru a asigura eficienţa şi utilizarea optimă a serviciilor”, se arată în „planul de reformă” al Ministerului Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul de Siret, revoltat de proiectul Ministerului Sănătăţii de închidere a celor două spitale din oraşul său.
 Vizualizări articol: 2975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul de Siret, revoltat de proiectul Ministerului Sănătăţii de închidere a celor două spitale din oraşul său0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei