Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 38 (7039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Estimare

Peste 7.000 de boboci la clasele pregătitoare din judeţ, din toamna acestui an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 7.000 de boboci ar urma să fie înscrişi în clasa pregătitoare pentru anul şcolar următor, în 352 de clase, potrivit estimărilor realizate de Inspectoratul Școlar Judeţean (IȘJ) Suceava.

Reprezentanţii instituţiei au menţionat că, potrivit recensământului, 150 de părinţi vor să aleagă învăţământul particular (unde ar urma să fie organizate 7 clase), iar în învăţământul special vor fi repartizaţi 38 de elevi în 5 clase pregătitoare.

Părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2019 inclusiv sunt obligaţi să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare.

 Părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 pot să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare doar dacă cei mici primesc avizul psihologului după evaluarea psihosomatică.

Părinţii copiilor care fac 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019  care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul şcolar 2019-2020 sau nu primesc avizul psihologului pentru clasa pregătitoare îşi vor înscrie copiii la grădiniţă, în grupa mare.

Un program al centrelor de evaluare psihosomatică va fi publicat zilele următoare.

Potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Educaţiei, înscrierile în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2019 – 2020 ar urma să înceapă pe 4 martie şi se finalizeze pe 22 martie. În această perioadă părinţii trebuie să completeze, online sau la şcoala la care vor înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la şcoala la care solicită înscrierea se face zilnic, în intervalul orar 8:00-18:00, de luni până vineri.

 

Calendarul propus

Toţi copiii ai căror părinţi cer înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala la care sunt arondaţi sunt înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată. Pe locurile libere sunt primiţi copiii care provin din alte circumscripţii şcolare sau din alte  localităţi.

În situaţia în care într-o şcoală numărul cererilor de înscriere primite din afara circumscripţiei şcolare este mai mare decât numărul de locuri libere, se aplică criterii de departajare.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare 2019 începe pe 26 februarie cu afişarea circumscripţiilor şcolare şi numărul de clase pregătitoare organizate la sediile şcolilor şi pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene. De asemenea, unităţile vor publica programul evaluării dezvoltării psihosomatice, criteriile specifice de departajare a elevilor care nu fac parte din circumscripţia şcolară şi programul de completare a cererilor-tip de înscriere în învăţământul primar.

În perioada 26 februarie – 9 martie este prevăzută organizarea „Zilei porţilor deschise”, intervalîn care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot să viziteze spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot discuta cu învăţătoarele.

Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor care nu împlinesc 6 ani la data începerii şcolii, dar pe care părinţii vor totuşi să-i înscrie la pregătitoare se desfăşoară în perioada 25 februarie – 22 martie.

Între 4 şi 22 martie se desfăşoară înscrierea propriu-zisă la unităţile unde fiecare copil e arondat.

Pe 29 martie se afişează în şcoli şi pe site-ul Inspectoratului Școlar lista copiilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare 2019 începe pe 1 aprilie, înscrierile efective fiind programate de pe 2 până pe 8 aprilie.

Între 12 şi 19 aprilie, Inspectoratul Școlar Judeţean va centraliza şi va soluţiona cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ sau alte situaţii deosebite referitoare la înscrierea în învăţământul primar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 7.000 de boboci la clasele pregătitoare din judeţ, din toamna acestui an.
 Vizualizări articol: 1149 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 7.000 de boboci la clasele pregătitoare din judeţ, din toamna acestui an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei