Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 37 (7038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Indignare

Ioan Balan: „Este fără precedent, în ultimii 20 de ani, ca un guvern în funcţie să ţină ţara fără buget”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăvara se apropie cu paşi repezi, iar România nu are nici până în prezent un buget pentru anul în curs, deşi legea finanţelor publice prevede că bugetul trebuie adoptat până pe 15 noiembrie. Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan şi-a exprimat indignarea vizavi de acest aspect, mai ales că nimeni şi nimic nu i-a împiedicat pe cei din coaliţia PSD-ALDE să vină cu un proiect de buget în timp util.

„Este fără precedent, în ultimii 20 de ani, ca un guvern în funcţie să ţină ţara fără buget până în luna martie. Unii specialiști în finanţe publice spun că au făcut acest lucru pentru a împiedica autorităţile locale să demareze proiecte noi, pentru că numai așa s-ar fi realizat economii la un buget care nu are suficienţi bani pentru toate cheltuielile din acest an. Eu aș spune că, de fapt, cauza principală a întârzierii bugetului este amestecul de cinism și incompetenţă al celor care conduc astăzi Guvernul și Parlamentul”, a declarat Ioan Balan.

Deputatul sucevean afirmă că odată ce a trecut data de 1 ianuarie, iar bugetul nu există, ţara este practic în blocaj.

„Se pot plăti salariile, se pot plăti pensiile, dar nimic în plus nu se mai poate face, pentru că nimeni nu-și asumă riscul să încalce legea și să suporte consecinţele, chiar dacă ar lua decizii foarte bune pentru colectivitate. Astfel, nici o primărie din ţară și nici un consiliu judeţean nu poate să elaboreze propriile bugete până nu se cunoaște bugetul central, până nu se cunosc veniturile primite de la bugetul de stat și, mai ales, categoriile de cheltuieli pe care trebuie să le acopere aceste venituri”, a mai arătat Ioan Balan.

Parlamentarul liberal a precizat că nemulţumirile acumulate la nivel naţional sunt tot mai evidente şi mai mari, plecând de la starea spitalelor şi şcolilor şi până la starea drumurilor locale şi naţionale.

„Din păcate, pentru că ţara nu are buget, nici o lucrare publică nu poate să înceapă fără bani și fără baza legală pentru a cheltui acei bani. După doi ani de zile în care cheltuielile pentru investiţii au scăzut constant, până la cel mai redus nivel din ultimii 15 ani, este normal să constatăm că în România se construiește puţin sau deloc. Singurele investiţii făcute de când PSD-ALDE a preluat guvernarea sunt cele realizate de primării, din bugetele locale, cu bani bine agonisiţi pentru a spori calitatea vieţii pentru cetăţeni. Guvernul nu a construit nimic, aceasta este dura realitate. Nu spitale, nu autostrăzi, nu școli și grădiniţe. Toate sunt în continuare promisiuni aruncate în timp după anul 2022”, a adăugat Ioan Balan.

Deputatul sucevean spune că din cauza incompetenţei actualului Guvern, oamenii care conduc comunităţile locale sunt traşi de mânecă de oameni pentru a rezolva problemele care se ivesc şi care nu sunt deloc puţine şi simple.

„Cetăţenii trebuie să știe că de doi ani de zile, Guvernul fură din banii colectivităţilor locale pentru a acoperi nepriceperea miniștrilor de la București. Autorităţilor locale li s-au confiscat excedentele bugetare, adică banii economisiţi pe care nu i-au aruncat pe prostii. Cei care au agonisit și-au văzut economiile furate de Guvern. Apoi, același Guvern a redus alocările din impozite și din TVA către autorităţile locale și le-au pus în braţe cheltuieli suplimentare, pentru care acestea nu au banii necesari. Nu știu ce șmecherii contabile vor mai inventa în anul 2019, însă dacă mă uit la mânia celor peste 3.100 de primari din ţară, pot să înţeleg că Guvernul le pregătește alte cadouri otrăvite”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: „Este fără precedent, în ultimii 20 de ani, ca un guvern în funcţie să ţină ţara fără buget”.
 Vizualizări articol: 1755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Balan: „Este fără precedent, în ultimii 20 de ani, ca un guvern în funcţie să ţină ţara fără buget”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei