Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 33 (7034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Se caută voluntari pentru educaţia copiilor din centrele de plasament din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul educaţional „Ajungem Mari” dă startul înscrierilor într-un nou modul de voluntariat în centrele de plasament din Bucureşti şi din 24 de judeţe, printre care şi Suceava. 1.000 de voluntari noi sunt aşteptaţi să se implice dăruind trei ore în fiecare săptămână unor copii şi adolescenţi care au mare nevoie de mentori dornici să-i ajute la teme şi să împartă cu ei din cunoştinţele lor.

„Separaţi de familiile lor, aceşti copii minunaţi sunt foarte vulnerabili şi au mare nevoie de prieteni şi mentori care să le ofere atenţie, curaj şi un model pentru o viaţă mai bună. Fiecare dintre noi poate ajuta un copil să meargă mai departe şi să devină un adult fericit, responsabil şi sănătos. Copiii au un potenţial fantastic, dar e nevoie de implicare din partea noastră, a tuturor, ca ei să îşi descopere drumul”, a arătat Iarina Taban, director executiv şi fondator „Ajungem Mari”.

Până pe 28 februarie „Ajungem Mari” caută voluntari care să meargă săptămânal, pentru o perioadă de cel puţin 6 luni, în centrele de plasament, pentru a susţine şedinţe interactive de pregătire şcolară, ateliere creative sau de cultură generală, punând mult accent pe încurajarea copiilor. Fiecare voluntar transmite copiilor cunoştinţele lui, în funcţie de pasiuni şi abilităţi, de la română, matematică şi engleză, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educaţie pentru sănătate sau financiară. Nu este nevoie de experienţă în lucrul cu copiii – voluntarii participă la un training iniţial şi sunt consiliaţi pe parcurs. Sunt căutaţi voluntari adulţi, dar şi tineri peste 16 ani, din orice domeniu, care să creadă în potenţialul copiilor, să îi înţeleagă şi să îi asculte.

Programul se derulează de aproape 5 ani, iar până acum s-au implicat peste 6.000 de persoane. Voluntarii spun că învaţă, şi ei, de la copii şi primesc mai mult decât oferă:

„Sunt atâţia copii care au nevoie de o îmbrăţişare, de o vorbă caldă, de cineva pe care să îl aibă ca model. Doar prin a fi prezenţi lângă ei, deja facem o schimbare! E cel mai frumos sentiment să oferi fără să aştepţi nimic înapoi”, a mărturisit Andreea Mihaela Baraboi, voluntară „Ajungem Mari”. „De la copii am învăţat multe lucruri şi învăţ constant. M-au învăţat să zâmbesc şi să mă joc din nou, să sper şi să continui mereu, chiar dacă drumul e greu. M-au învăţat că, până la urmă, rezultatele muncii tale vor apărea de unde te aştepţi mai puţin”, a completat Ștefana Bănică, voluntară „Ajungem Mari” în Iaşi.

Acest modul de voluntariat începe în mai 2019 şi durează 6 luni. Între timp au loc înscrierile, perioada de training şi repartizarea voluntarilor la centre în funcţie de zonă, program şi disponibilitate. Voluntarii merg în echipe de câte doi la aceeaşi grupă de copii pentru o şedinţă de două ore stabilită de comun acord, în timpul săptămânii sau în weekend.

Înscrierea se face prin intermediul unui formular online, până pe 28 februarie. Detalii despre program şi înscrieri sunt disponibile pe site-ul www.ajungemmari.ro, în secţiuneaDevino voluntar http://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/

Programul educaţional al Asociaţiei Lindenfeld se desfăşoară în Bucureşti şi în 24 de judeţe: Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Gorj, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se caută voluntari pentru educaţia copiilor din centrele de plasament din judeţ.
 Vizualizări articol: 3642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Se caută voluntari pentru educaţia copiilor din centrele de plasament din judeţ5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei