Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 29 (7030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Fundaţia FARA

Program de intervenţie psiho-educaţională şi socială în sprijinul familiilor copiilor cu nevoi speciale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

20 de părinţi din Centrul Emanuel Suceava, înfiinţat de Fundaţia FARA, au participat la un Program de intervenţie psiho-educaţională şi socială (PESI) în sprijinul familiilor copiilor cu nevoi speciale, activitate care a avut un impact pozitiv asupra stării de bine a cursanţilor. Programul propune o abordare interdisciplinară care se adresează necesităţilor psihologice, educaţionale şi sociale ale părinţilor copiilor cu nevoi speciale şi pentru a le consolida abilităţile personale, socio-emoţionale şi parentale, astfel încât să experimenteze o stare de bine psihică.

Temele abordate în cadrul întâlnirilor au avut ca punct de plecare identificarea punctelor forte personale, dar şi punctele forte ale familiei, managementul stresului în familie, rezilienţa în familie, stima de sine şi competenţa emoţională. Până nu demult, după cum au spus reprezentanţii FARA, toată atenţia era îndreptată asupra copilului aflat în dificultate, neglijându-se astfel un aspect foarte important, şi anume starea de bine a părinţilor.

„Părinţii trec prin mai multe etape, de la negare, furie şi depresie, până ajung să accepte diagnosticul copilului şi încep să caute soluţii pentru recuperarea acestuia. Studiile din ultima vreme şi-au focalizat atenţia asupra familiei copiilor cu nevoi speciale, astfel că au derulat un proiect de cercetare transnaţional pentru a investiga nivelul stresului, al incluziunii sociale şi al stării de bine în rândul familiilor acestor copii”, sunt de părere specialiştii FARA.

 

„Ne dorim ca în viitor să ne îndreptăm atenţia tot mai mult asupra familiei ca întreg”

În urma implementării Programului de intervenţie psiho-educaţională şi socială (PESI) în sprijinul familiilor copiilor cu nevoi speciale a avut loc diseminarea activităţilor proiectului prin organizarea de simpozioane şi participarea la conferinţe. Echipa Centrului Emanuel din Suceava a fost invitată să participe joi, 31 ianuarie 2019, la Conferinţa Internaţională„Construim poduri – promovarea incluziunii sociale şi a stării de bine pentru familiile copiilor cu nevoi speciale”, cu o prezentare pe tema ,,Bune practici în recuperarea copiilor cu nevoi speciale”. La conferinţă s-au prezentat informaţii despre cum a luat naştere Fundaţi FARA, despre proiectele derulate, dar şi despre activitatea din Centrele de recuperare. Au fost prezentate teme de interes referitoare la consilierea părinţilor, stres etc. în familiile copiilor cu nevoi speciale, despre emoţiile negative şi cum pot fi acestea depăşite pentru a ajunge la o stare de bine psihic.

„Ne dorim ca în viitor să ne îndreptăm atenţia tot mai mult asupra familiei ca întreg, prin organizarea grupurilor de suport adresate părinţilor, în care aceştia să îşi dezvolte abilităţi şi competenţe necesare pentru a face faţă situaţiilor problematice cu care se confruntă”, este de părere Daniela Cârstiuc, psiholog/logoped. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program de intervenţie psiho-educaţională şi socială în sprijinul familiilor copiilor cu nevoi speciale.
 Vizualizări articol: 1259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program de intervenţie psiho-educaţională şi socială în sprijinul familiilor copiilor cu nevoi speciale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friptura Talianului E greu de spus dacă această rețetă foarte populară în ultimul timp este o redescoperire a unei rețete vechi sau o simplă adaptare a româncelor plecate la muncă în Italia la modul local de a găti. Certă este însă inspirația... Citeşte