Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 29 (7030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

R.E.S.P.E.C.T.

Activități de prevenție a violenței din mediul școlar, la școala din Șcheia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul campaniei de prevenire a violenței „R.E.S.P.E.C.T.”, inițiată de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, pe parcursul Săptămânii Județene a Nonviolenței în mediul școlar (28 ianuarie – 1 februarie 2019), la Școala Gimnazială ”Dimitrie Păcurariu” Șcheia s-au desfășurat activități de prevenire a violenței.

Săptămâna a debutat sub forma unei întâlniri cu elevii din grupul țintă, cadrele didactice informând școlarii cu privire la activitățile ce se vor desfășura în cadrul campaniei „R.E.S.P.E.C.T.”. S-au prezentat componentele campaniei: responsabilitate, emoție, siguranță, prevenție, educație, comunicare, toleranță, urmând a fi discutate punctele cheie: comportamentul agresiv al elevilor, tipurile de violență din mediul școlar, factorii exteriori școlii care determină un comportament agresiv, comunicarea elev - elev și structura grupului.

Au fost exersate atitudini și comportamente, astfel încât elevii să acționeze cu responsabilitate și cu o bună gestionare a emoțiilor, să se simtă în siguranță printr-o atitudine preventivă, să înțeleagă rolul educației în formarea propriei personalități, să comunice eficient în favoarea toleranței.

La activități au participat și părinții elevilor care au manifestat un interes deosebit pentru acest subiect. Subcomisar Constantin Bârlădeanu le–a vorbit elevilor și părinților despre fenomenul de violență care cunoaște un avânt neașteptat, dând exemple concrete de cazuri în care au fost implicați elevi, tineri. Elevii au demonstrat prin desene, poezii, compuneri, că au înțeles ce presupune fenomenul de violență, necesitatea unui climat armonios în cadrul școlii, bazat pe încredere, respect şi corectitudine.

”Violenţa în şcoală este o realitate pe care n-o putem nega şi nici neglija. Lucrul cel mai important este să găsim metode eficiente de combatere a violenţei, de orice fel ar fi ea, pentru că altfel acest fenomen se va croniciza şi va fi greu de stăpânit în contextul societăţii actuale.<Cine nu respectă, nu e respectat> a fost deviza elevilor, iar activitățile au avut un puternic impact asupra lor și a părinților participanți”, a menționat prof. Claudia Vornicu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activități de prevenție a violenței din mediul școlar, la școala din Șcheia.
 Vizualizări articol: 1433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activități de prevenție a violenței din mediul școlar, la școala din Șcheia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friptura Talianului E greu de spus dacă această rețetă foarte populară în ultimul timp este o redescoperire a unei rețete vechi sau o simplă adaptare a româncelor plecate la muncă în Italia la modul local de a găti. Certă este însă inspirația... Citeşte