Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 25 (7026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Casa Custodelui

Proiectul educaţional „Lecţia de 10”, la Cetatea de Scaun a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei, Serviciul Cetatea de Scaun, a planificat pentru anul 2019 o serie de activităţi menite să sublinieze rolul educativ al muzeului. Astfel, lecţii de istorie, un club de lectură, diferite ateliere istorico – didactice, expoziţii temporare sau expoziţii itinerante la diverse şcoli din proximitatea municipiului Suceava, toate au ca scop completarea cunoştinţelor dobândite în cadrul şcolii.

Proiectul educaţional „Lecţia de 10”, care se desfăşoară la Cetatea de Scaun a Sucevei (în incinta Casei Custodelui), este destinat în special elevilor de şcoală gimnazială, intenţia organizatorilor fiind cea de a apropia elevii de disciplina istorie şi de a le facilita înţelegerea diferitelor contexte istorice sau termeni istorici.

 „Lecţia de 10” este structurată pe 10 capitole din istoria Moldovei, astfel: 10 domnitori, 9 cetăţi din Moldova, 8 ctitorii ştefaniene, 7 dregătorii, 6 arme medievale, 5 domniţe, 4 bătălii importante, 3 atacuri asupra Cetăţii de Scaun, două ţări suzerane şi Cetatea de Scaun.

 

Materialele necesare activităţilor, puse la dispoziţie de organizatori

„Se doreşte ca prin subiectele discutate în cadrul acestor lecţii, să stârnim interesul, curiozitatea, precum şi dorinţa elevilor de a afla mai multe despre un anumit capitol din istoria Moldovei. Fiecare lecţie este completată de diferite activităţi interactive, cum ar fi realizarea unei machete de cetate din hârtie cartonată, confecţionarea de arme medievale din hârtie, puzzle-uri etc. menite să consolideze cunoştinţele acumulate”, a explicat muzeograful Paula Moroşanu. Materialele necesare pentru aceste activităţi sunt puse la dispoziţie de organizatori. Modul interactiv de abordare a subiectelor, crearea unui mediu ambiant plăcut şi stimulativ, diferitele activităţi sau exerciţii pe care elevii le desfăşoară în cadrul fiecărei lecţii sunt tot atâtea motive prin care elevii îşi pot desăvârşi diferite laturi ale educaţiei. Pentru participarea la acest proiect este nevoie de programare, cadrul didactic care însoţeşte grupul de elevi putând opta şi pentru lecţia de istorie pe care o doreşte. Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare sau pot să se programeze la numărul de telefon 0784 275 644, persoană de contact: muzeograf Paula Moroşanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul educaţional „Lecţia de 10”, la Cetatea de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul educaţional „Lecţia de 10”, la Cetatea de Scaun a Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulz ciobănesc făcut în casă Dacă sunteți amatori de bucate rustice de la stâne, pe bază de brânzeturi și mămăligă, nu e nevoie să așteptați vacanța la munte sau târgul cu specific din toamnă pentru a vă bucura de așa ceva acasă. Un bulz ciobănesc se poate... Citeşte