Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 23 (7024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistică îngrijorătoare

Cea mai frecventă formă de cancer în judeţul Suceava este cel de sân, urmat de cancerul de prostată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul bolnavilor de cancer, aflaţi în evidenţele oncologice din judeţul Suceava, a crescut în anul 2018 cu 319 cazuri, faţă de anul precedent. Astfel, dacă la sfârşitul anului 2017, în evidenţe erau 6.781 de pacienţi cu cancer, la sfârşitul anului trecut numărul acestora ajunsese la 7.100. Creşterea numărului de cazuri poate fi explicată atât printr-un număr mai mare de îmbolnăviri, cât şi printr-o atenţie mai mare pe care o acordă oamenii propriei stări de sănătate, corelată cu diversificarea posibilităţilor de diagnostic precoce şi terapie, prin dotarea cu echipamente performante a Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Liliana Grădinaru, a arătat că în evidenţele oncologice cele mai multe cazuri înregistrate sunt cele de cancer de sân la femei, 1.564 de paciente. Pe locul doi se plasează cancerul de prostată, cu 1.116 cazuri, iar pe trei se plasează cancerul colorectal, cu 1.076 de cazuri.

În ceea ce priveşte cazurile noi luate în evidenţă în 2018, conform situaţiei prezentate de dr. Grădinaru, faţă de 2017, cele mai multe au fost cazurile de cancer al stomacului, care au crescut cu 31 de cazuri faţă de anul precedent, de la 96 la 127 de pacienţi. A crescut, de asemenea, semnificativ numărul de cazuri noi luate în evidenţă cu cancer colorectal, cu 17 mai mult în anul 2018, de la 188 de cazuri, la 205 cazuri.

A scăzut, în schimb, numărul de cazuri noi luate în evidenţă de cancer al prostatei, cu36 de cazuri, de la 158 în 2017, la 122 în 2018; cancer de sân la femei, cu 32 de cazuri, de la 162 la 130; cancerul de pancreas, de la 96 de cazuri noi, la 74; cancerul bronhopulmonar, de la 229 de cazuri nou luate în evidenţă în 2017, la 209 în 2018.

Cifrele arată că în cazul cancerului colorectal, cancer al stomacului, cancerului de vezică, de pancreas şi de ficat este semnificativ mai mare numărul de pacienţi bărbaţi, în timp ce cu cancer bronhopulmonar şi cancer de piele sunt în evidenţă mai multe femei. De exemplu, cu cancer bronhopulmonar se află în evidenţe 337 de femei şi 202 bărbaţi; cu cancer colorectal 499 de femei şi 577 de bărbaţi; cu cancer al stomacului, 130 de femei şi 226 bărbaţi; cancer de pancreas – 66 femei şi 69 bărbaţi; cancer de vezică urinară - 111 femei şi 484 bărbaţi; cancer de ficat – 82 femei şi 149 bărbaţi; cancer de piele – 337 femei şi 258 bărbaţi. Mai sunt în evidenţă 1.564 de femei cu cancer al sânului, 893 de femei cu cancer de col uterin şi 1.116 bărbaţi cu cancer al prostatei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai frecventă formă de cancer în judeţul Suceava este cel de sân, urmat de cancerul de prostată.
 Vizualizări articol: 1790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cea mai frecventă formă de cancer în judeţul Suceava este cel de sân, urmat de cancerul de prostată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei