Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 22 (7023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri ferme

Un bărbat reținut după gratii și altul evacuat din locuință, în urma violențelor în familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni au dispus, în ultimele două zile, reținerea unui bărbat agresiv pentru 24 de ore și evacuarea de urgență a altuia din locuință și emiterea unui ordin provizoriu de protecție, după ce cei doi au comis acte de agresiune asupra membrilor familiei. Aceste măsuri ferme au fost luate odată cu modificarea legislației la finele anului trecut, conform căreia polițiștii pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor și pot realiza orice alte demersuri necesare eliminării riscurilor imediate. În baza unui formular de evaluare a riscului, ei pot emite un ordin de protecţie provizoriu, valabil pentru o perioadă 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să mai aştepte unul încuviinţat de judecător. Prin ordinul de protecție provizoriu pot fi dispuse obligații sau interdicții, precum evacuarea din locuință, păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de membrii familiei acesteia, față de reședință, locul de muncă sau unitatea de învățământ a persoanei protejate.

 

Evacuat din locuință, după ce și-a agresat soția

În urma unui apel la 112, polițiștii Secției de Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați, vineri dimineață, de către o femeie în vârstă de 21 de ani, din comuna Vicovu de Jos, despre  faptul că  a fost agresată de soțul ei. În urma unui conflict avut cu soțul ei în vârstă de 25 de ani, în acea dimineață, acesta a lovit-o, femeia nesolicitând intervenția unei ambulanțe. După evaluarea situației de risc constatate la fața locului, polițiștii au luat decizia emiterii unui ordin de protecție împotriva soțului victimei, acesta fiind evacuat din locuință. În același timp, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

 

Bărbat reținut după gratii, după ce și-a lovit soția și fiul de 17 ani

Un alt act de agresiune în familie a avut loc sâmbătă seara, la o locuință din comuna Bălăceana. În jurul orei 19.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șcheia au fost anunțați, prin intermediul unui apel la 112, despre faptul că un bărbat și-a agresat soția și fiul.

Cercetările efectuate la fața locului au arătat că în jurul orei 18.00, bărbatul în vârstă de 53 ani s-a întors la domiciliul său, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Între bărbat, soția acestuia și fiul de 17 ani a izbucnit un conflict spontan, bărbatul lovindu-i de mai multe ori pe cei doi. În urma audierilor și a atmosferei constatate la locuința familiei, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea a două infracțiuni de violență în familie, raportat la infracțiunea de lovire și alte violențe. În timpul nopții de sâmbătă spre duminică, după audierea bărbatului, polițiștii au emis pe numele său o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava. El urmează a fi prezentat astăzi în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care vor decide dacă este cazul luării unei măsuri restrictive față de agresor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat reținut după gratii și altul evacuat din locuință, în urma violențelor în familie.
 Vizualizări articol: 1850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un bărbat reținut după gratii și altul evacuat din locuință, în urma violențelor în familie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei