Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 22 (7023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Căutat

Principalul agresor al lui „Simi” din Vatra Dornei, dat în urmărire generală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Principalul agresor al lui Marius Simion, zis „Simi”, din Vatra Dornei, este în continuare liber. Tiberiu Sârbu, de 32 de ani, a fost arestat preventiv în lipsă, iar recent Poliţia Română l-a dat în urmărire generală.

El este acuzat de comiterea infracţiunii de tentativă de omor şi poliţiştii speră să fie capturat în străinătate, în Anglia, acolo unde se presupune că se ascunde, pentru a putea fi tras la răspundere. Semnalmentele lui Tiberiu Sârbu sunt: înălțime 1,70 m, ochi căprui, păr drept, negru, greutate circa 84 kg, prezintă cicatrice la nivelul brațului stâng, inferior " tăietură lamă", precum și un tatuaj " GABY+Vultur".

Dacă principalul autor al agresiunii este încă în libertate, complicii acestuia se află după gratii de la finalul anului trecut. Vasile Andrei Iosup, de 23 de ani, şi Mihai Lucan, de 35 de ani, ambii din Dolhasca, au ajuns în arest după ce un judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Suceava a confirmat, pe data de 22 decembrie, mandatele de arestare emise pe numele celor doi încă din luna octombrie a anului trecut. Iosup şi Lucan erau daţi în urmărire internaţională şi asta pentru că la scurt timp după ce au participat la incidentul care a dus la spitalizarea lui „Simi” au fugit din ţară. Cei doi au fost prinşi în Italia, iar autorităţile din această ţară i-au trimis „pachet” în România, iar de la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” au fost preluaţi de un echipaj al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

„Simi” a fost băgat în spital după o altercaţie care s-a produs pe 15 septembrie 2018, în jurul orei 20.00, în interiorul unei case de pariuri din centrul staţiunii Vatra Dornei. Din motive încă neelucidate, Marius Simion, zis „Simi”, de 45 de ani, a fost luat la bătaie de Tiberiu Sârbu, un rom din Vatra Dornei. Acestuia i s-au alăturat alţi doi romi, Vasile Andrei Iosup şi Mihai Lucan, şi împreună l-au bătut pe „Simi” ca pe hoţii de cai.

 

„Simi” şi-a revenit şi anunţă că situaţia nu va rămâne aşa

Victima a fost dusă la Spitalul din Vatra Dornei, iar ca urmare a leziunilor grave pe care le avea a fost transferată de urgenţă la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, de unde a fost externată după câteva săptămâni. O lungă perioadă de timp, „Simi” a avut serioase probleme de sănătate, dar între timp pare să-şi fi revenit şi anunţă că lucrurile nu se vor încheia în acest fel.

Tiberiu Sârbu provine dintr-o familie cu mai mulţi fraţi, iar mama acestuia locuieşte într-un imobil oferit de Primăria Vatra Dornei asistaţilor social din acest oraş. Până acum câteva luni, Tiberiu Sârbu a fost sub control judiciar într-un dosar de tulburare a liniştii şi ordinii publice şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.

De cealaltă parte, Marius Simion s-a întors recent din penitenciar, unde a ispăşit o condamnare de 7 ani şi 6 luni. Pedeapsa a fost dictată în 2011, într-un dosar în care au fost trimişi în judecată zece indivizi, majoritatea din judeţul Suceava, acuzaţi că au făcut parte dintr-o grupare infracţională care a obligat mai mulţi tineri să fure din magazine în Italia.

Considerat a fi capul grupării, „Simi” a primit cea mai grea pedeapsă, şapte ani şi jumătate în spatele gratiilor. Modalitatea de lucru era bazată pe şantaj şi totul a funcţionat până în 2007 când pe fir au intrat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.

„Le cerea (n.r. - Simion) sume considerabil mai mari decât cele cheltuite, 4.000-5.000 de euro, pe care aceştia nu aveau de unde să le plătească. Atunci, Simion le propunea să meargă în Italia să fure pentru el din magazine, urmând în acest mod să-şi achite datoriile faţă de el”, mărturisea la vremea respectivă unul dintre anchetatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Principalul agresor al lui „Simi” din Vatra Dornei, dat în urmărire generală.
 Vizualizări articol: 2785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Principalul agresor al lui „Simi” din Vatra Dornei, dat în urmărire generală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei