Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 21 (7022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Temporar

Pediatria Spitalului de Urgență Suceava, extinsă cu încă trei saloane pentru a face față numărului mare de copii bolnavi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secția Pediatrie a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava este ocupată la capacitate maximă, urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri în rândul copiilor, mai ales cu viroze respiratorii. Managerul Spitalului de Urgență, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că având în vedere numărul mare de cazuri care necesită internare, s-a luat decizia de a extinde temporar secția cu încă trei saloane de la Chirurgie și ortopedie infantilă. „Cele două secții sunt vecine, au același profil – pediatrie și se poate asigura prompt supravegherea pacienților”, a subliniat Rîmbu. Legislația nu permite dirijarea pacienților către alte spitale apropiate din județ, cum ar fi cele de la Fălticeni, Rădăuți sau Gura Humorului, deoarece acestea au clasificare sub cea a Spitalului de Urgență Suceava. De asemenea, nu pot fi internați doi copii pe un singur pat.

Medicul-șef al secției Pediatrie, dr. Elena Tătăranu, a declarat că au fost zile în care au fost internați și 20-30 de copii pe zi și că numărul de prezentări din Unitatea de Primiri Urgențe este foarte mare, atât la copii, cât și la adulți.

Potrivit managerului Vasile Rîmbu, cei mai mulți copii bolnavi în UPU s-au înregistrat în ziua de 22 ianuarie a.c., 83 de copii. În ziua de 23 ianuarie a.c., au fost la Urgențe 82 de copii, dintre care au avut nevoie de internare 18: 15 copii au fost internați în secția Pediatrie, unul la Boli infecțioase și doi la Chirurgie infantilă. A doua zi, 24 ianuarie, s-au prezentat la UPU 75 de copii, din care au necesitat internare 15: 8 la Pediatrie și 7 la Boli infecțioase. De la începutul acestui an, s-au prezentat la UPU Suceava un număr de 2.732 de copii.

Pe lângă virozele respiratorii specifice sezonului rece, alte patologii frecvent întâlnite la micii pacienți care au ajuns la spital sunt cele intestinale și renale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pediatria Spitalului de Urgență Suceava, extinsă cu încă trei saloane pentru a face față numărului mare de copii bolnavi.
 Vizualizări articol: 4204 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pediatria Spitalului de Urgență Suceava, extinsă cu încă trei saloane pentru a face față numărului mare de copii bolnavi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei