Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 15 (7016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Apel

Solidaritate pentru „Autostrada Unirii” Ungheni-Târgu Mureş, până la dizidenţă în propriile partide, le solicită Flutur liderilor politici locali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur, a făcut, ieri, apel, la liderii tuturor formaţiunilor politice reprezentate pe plan local, să susţină în comun proiectul de construire a autostrăzii Ungheni-Târgu Mureş, aşa- numita „Autostradă a Unirii”, care să lege Moldova de Ardeal. „Să fim solidari, să fim mai apropiaţi între noi decât de conducerile partidelor noastre pentru acest proiect”, a declarat, în conferinţă de presă, Gheorghe Flutur.

Acesta a spus că iniţiativa sa este „un demers al unui om cu capul pe umeri”, care lansează „un strigăt disperat” deoarece de construcţia acestei autostrăzi depind şansele de recuperare a decalajelor dintre judeţele Moldovei şi cele din Ardeal şi dezvoltarea zonei. „Nimic nu este mai urgent decât asigurarea legăturii dintre Moldova şi Ardeal, a judeţului Suceava cu lumea civilizată. Orice program de dezvoltare, orice program local nu poate fi pus în practică din lipsa infrastructurii”, a spus Flutur.

 

Sloganul campaniei pro-autostradă: „Suceava la o oră de intrarea spre autostrada spre Vest”

Liderul PNL a afirmat că Moldova se confruntă cu două mari probleme, scăderea demografică şi migraţia forţei de muncă în străinătate, pe fondul lipsei de perspective acasă. „Se nasc mai mulţi suceveni în Italia decât acasă, firmele nu au de unde recruta forţă de muncă pentru că forţa activă de muncă a migrat în alte state”, a arătat Flutur. În opinia sa, judeţul va avea şanse să se dezvolte rapid şi armonios atunci când fiecare oraş va avea mai puţin de 100 de km până la o autostradă. În acest sens, Suceava ar putea fi la 60 de km de autostrada care ar trece prin Târgu Neamţ, Câmpulung Moldovenesc ar fi la 89 de km şi Vatra Dornei la 96 de km de intrarea de la Ditrău, Gura Humorului la 60 de km şi Rădăuţi la 97 de km de intrarea de la Târgu Neamţ, Dolhasca ar fi aproape de Paşcani etc.

Liberalul sucevean a argumentat rămânerea în urmă a Moldovei cu câteva date statistice: în ultimii 20 de ani, doar 5% dintre investiţiile din economia ţării s-au făcut aici; veniturile sunt cu 40% mai mici faţă de media pe ţară; judeţele din Moldova contribuie cu mai puţin de 10% la PIB, deşi are cea mai numeroasă forţă de muncă; unul din cinci tineri pleacă la muncă în străinătate şi 39.000 de copii din cea mai defavorizată zonă a ţării au părinţii plecaţi la muncă în străinătate. „Vrem bunăstare, vrem familii unite! Familie nu înseamnă să-ţi pupi copiii o dată pe an, la Paşti sau la Crăciun”, a spus Gheorghe Flutur, care apreciază că o autostradă Moldova-Ardeal ar fi şi calea pe care cei plecaţi la muncă în străinătate s-ar întoarce definitiv să lucreze acasă.

Preşedintele PNL a subliniat că partidul său a declanşat o campanie pentru strângerea de semnături pentru construcţia acestei autostrăzi şi a invitat sucevenii să o susţină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Solidaritate pentru „Autostrada Unirii” Ungheni-Târgu Mureş, până la dizidenţă în propriile partide, le solicită Flutur liderilor politici locali.
 Vizualizări articol: 2783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Solidaritate pentru „Autostrada Unirii” Ungheni-Târgu Mureş, până la dizidenţă în propriile partide, le solicită Flutur liderilor politici locali2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei