Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 9 (7010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precauţii

Accesul vizitatorilor în Spitalul de Urgenţă Suceava, restricţionat la o oră pe zi, din cauza apariţiei gripei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a informat, ieri, printr-un comunicat de presă, că din cauza situaţiei epidemiologice actuale, respectiv confirmarea unui caz de gripă în judeţ, accesul vizitatorilor în toate secţiile este restricţionat la maximum o oră pe zi, de luni până duminică, în intervalul orar 15.00-16.00.

În secţiile Obstetrică-Ginecologie, Anestezie-Terapie Intensivă, Neonatologie și Boli infecţioase accesul vizitatorilor este complet interzis.

Pentru prevenirea apariţiei gripei, în toate secţiile se va face obligatoriu zilnic triajul epidemiologic al personalului și al pacienţilor la internare, care va fi și consemnat în registrul de triaj, iar personalul medical trebuie să respecte precauţiunile standard - echipament de protecţie, mască, mănuși, și de contact, cu accent pe igiena mâinilor.

Deoarece gripa se transmite de la om la om atât pe cale aeriană (vorbit, strănut, tuse), cât şi prin contactul direct cu bolnavul sau diferitele obiecte personale ale bolnavului, contaminate cu secreţiile sale nazofaringiene, pentru a se evita îmbolnăvirea, specialiştii recomandă respectarea următoarelor măsuri: nasul şi gura vor fi acoperite cu batista personală în timpul strănutului sau al tuşitului; batistele personale nu se împrumută; mâna nu va fi dusă la ochi sau la gură decât după ce a fost spălată cu apă şi săpun; evitarea pe cât posibil a aglomeraţiilor; evitarea contactului apropiat cu persoane care prezintă semne clinice evidente de afecţiuni acute respiratorii (febră, tuse, strănut, ochii congestionaţi etc.).

Persoanele care prezintă simptome asemănătoare gripei se vor izola şi se vor prezenta la medic pentru stabilirea diagnosticului şi a conduitei terapeutice. Pe lângă măsurile generale de prevenţie, medicii recomandă în continuare vaccinarea antigripală, mai ales că vremea este prielnică intensificării circulaţiei virusurilor gripale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accesul vizitatorilor în Spitalul de Urgenţă Suceava, restricţionat la o oră pe zi, din cauza apariţiei gripei.
 Vizualizări articol: 2055 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accesul vizitatorilor în Spitalul de Urgenţă Suceava, restricţionat la o oră pe zi, din cauza apariţiei gripei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei