Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 7 (7008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Distincţie

O tânără din Rădăuţi a fost desemnată cea mai bună studentă româncă din străinătate din domeniul Artelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elena Andreea Teleagă, o tânără din Rădăuţi, se află printre câştigătorii ediţiei din acest an a Galei pentru Excelenţă Academică în Străinătate, aceasta fiind distinsă cu premiul Studentul român al anului din străinătate, secţiunea Arte.

Gala Studenţilor Români din Străinătate s-a desfăşurat marţi seară, 8 ianuarie,  în Bucureşti, fiind singurul eveniment naţional destinat promovării meritelor şi valorii studenţilor români din întreaga lume.

Elena Andreea Teleagă este artist vizual şi studiază un program de master în Londra, la Slade School of Fine Art, ce aparţine de University College London, secţia Fine Art Media, pe perioada 2017-2019.

La începutul cursului, în septembrie 2017, i-a fost acordată o bursă de merit de către Sarabande: Lee Alexander McQueen Foundation care o susţine în totalitate să studieze. A absolvit Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, apoi a plecat din Rădăuţi la vârsta de 19 ani pentru a studia fotografie în nordul Marii Britanii, la University of Sunderland, unde a absolvit cu First Class Honours.

„Deşi este un domeniu provocator, ea continuă să îşi urmeze calea în arte, unde urmăreşte relaţia dintre amintirile personale, istoria locurilor natale şi efectul contextului socio-politic asupra existenţei. Colaborează cu diverse organizaţii artistice pentru a înţelege lumea artistică şi este în continuă căutare să îşi dezvolte propria artă indiferent de cât de întortocheat poate fi acest drum în societatea actuală”, arată organizatorii.

În finala Galei Studenţilor Români din Străinătate, au mai fost nominalizaţi alţi doi tineri din judeţ - Alexandru Pahomi şi Sabina Burlă, finalişti la categoria “Studentul anului în România”.

De-a lungul celor zece ediţii de până acum, mai mulţi tineri suceveni s-au remarcat în cadrul Galei: Carla Baricz - Studentul Român al Anului din America de Nord, nivel postuniversitar; Cristina Bleorţu - Marele Premiu Studentul Român al Anului în Străinătate, Andra Maria Buta - Studentul român Erasmus al anului; Maria Secrier -  Menţiune specială pentru excelenţă, etc.

 

„Ambasadori ai culturii şi ai educaţiei româneşti”

La evenimentul din 8 ianuarie au participat personalităţi din mediile academic, cultural, public şi privat, dintre care amintim de Preşedintele Academiei Române -  Ioan Aurel Pop, Ministrul Educaţiei – Ecaterina Andronescu, Mihnea Costoiu – senator, fost ministru al Educaţiei etc.

Cu prilejul celei de-a X-a ediţii a Galei Studenţilor Români din Străinătate, preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis un mesaj participanţilor:

„Doresc să felicit Liga Studenţilor Români din Străinătate, precum şi reprezentanţii sectorului privat pentru iniţiativa lor de a premia o parte dintre studenţii români care s-au distins prin cariera lor academică peste hotare. Aceşti tineri sunt ambasadori ai culturii şi ai educaţiei româneşti şi reprezintă un important vector în construirea imaginii ţării noastre. (...). Fără contribuţia tinerilor români care au studiat peste graniţe nu s-ar fi putut pune bazele României moderne.  (...) Din păcate, în ultimii ani această mobilitate a fost de cele mai multe ori unidirecţională. România are de pierdut de fiecare dată când un tânăr nu găseşte acasă oportunităţile profesionale şi personale pe care le caută. Nu înseamnă însă că trebuie să descurajăm mobilitatea academică, pentru că aceasta reprezintă o sursă importantă de parteneriate şi contribuie la realizarea de proiecte economice sau de cercetare comune cu specialişti din alte state. În contextul globalizării, tinerii români care studiază în afara graniţelor pot deveni un catalizator pentru dezvoltarea economică şi socială a României”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără din Rădăuţi a fost desemnată cea mai bună studentă româncă din străinătate din domeniul Artelor.
 Vizualizări articol: 5816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
O tânără din Rădăuţi a fost desemnată cea mai bună studentă româncă din străinătate din domeniul Artelor4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chișca din cartofi Preparatul, numit și cârnați de cartofi sau ”cârnați păcăliți”, este de origine rusă sau ucraineană, dar se pregătește și prin Bucovina, mai ales acolo unde există populație ucraineană. Rețeta poate fi considerată economică,... Citeşte