Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 6 (7007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Presiuni din partea sindicatelor pentru ca oamenii școlii să-și primească la timp indemnizația pentru hrană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), structură din care fac parte peste 8.000 de angajați din județ, face presiuni către Ministerul Finanțelor pentru a interveni pentru a asigura acordarea începând din această lună, și nu cu întârziere, a indemnizației de hrană promisă celor din sistem.

Reamintim că la salariul din luna decembrie, care intră în plată în luna ianuarie, personalul din învățământ ar fi trebuit să primească o indemnizație de hrană. Acest spor însă întârzie și, din ultimele informații, banii vor fi virați în conturile beneficiarilor abia din februarie.

Indemnizația de hrană se calculează astfel: 2x salariul minim pe economie/12 luni, 2×1900/12=317 lei/lună.

„Unitățile de învățământ au fost atenționate să nu calculeze, în vederea acordării, odată cu drepturile salariale aferente lunii decembrie 2018, indemnizația de hrană care se cuvine pentru luna decembrie 2018”, se arată în scrisoarea trimisă marți, 8 ianuarie, de FSLI către Ministerul Finanțelor.

Sindicaliștii spun că au cerut explicații Ministerului Educației, mai ales că aceste prevederi au venit după ce unitățile de învățământ calculaseră salariile cu norma de hrană inclusă.

”Ni s-a comunicat că Ministerul Educației a solicitat Ministerului Finanțelor Publice deschiderea de credite bugetare pentru luna ianuarie, inclusiv fondurile necesare pentru acordarea acestei indemnizații, însă printr-o adresă a Ministerului Finanțelor s-a transmis că < (...) în înțelegerea noastră, personalul din sectorul bugetar are dreptul la indemnizațiile de hrană începând cu ianuarie 2019, plata acestora urmând să se efectueze începând cu luna februarie. Ca urmare nu putem da curs solicitării dumneavoastră ()..>”, arată FSLI în scrisoarea adresată Ministrului Finanțelor.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ spune că răspunsul reprezentanților Ministerului de Finanțe nu a ținut cont de toate actele normative în vigoare.

 În document se mai arată că ceea ce diferă, în privința calculului și plății indemnizației de hrană, este faptul că pentru luna decembrie, se calculează în raport cu salariul minim brut de 1.900 de lei, în timp ce, din ianuarie, se raportează la nivelul de 2.080 de lei salariul minim.

„În acest context, FSLI apreciază că este necesară intervenția ministrului de Finanțe (...), care să țină seama de ansamblul actelor normative aplicabile și care să conducă la aplicarea legii și nu la neaplicarea acesteia”, arată FSLI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Presiuni din partea sindicatelor pentru ca oamenii școlii să-și primească la timp indemnizația pentru hrană.
 Vizualizări articol: 1997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Presiuni din partea sindicatelor pentru ca oamenii școlii să-și primească la timp indemnizația pentru hrană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei