Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 6 (7007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluare intermediară

Examenul „de treaptă”, de la finele clasei a X-a, tot mai discutat de Ministerul Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Examenul „de treaptă”, de la finele clasei a X-a, este măsura pe care Ministerul Educaţiei vrea să o introducă pentru elevii din liceu şi pe care o promovează des în ultima perioadă.

În ultimele zile, Ecaterina Andronescu a justificat de mai multe ori necesitatea acestei testări, menţionând că învăţământul obligatoriu este, în România, de zece ani, la finalul cărora elevii ar trebui să treacă printr-un test care să le evalueze cunoştinţele.

Prin urmare, examenul de bacalaureat nu va mai reprezenta materia pe patru ani de zile, anii de liceu, ci pe ultimii doi ani de zile, deci, prin această evaluare bacul va avea un nivel de dificultate mai scăzut.

De asemenea, odată introdus acest „examen de treaptă”, elevii care vor dori să schimbe profilul vor avea această posibilitate.

“Învăţământul obligatoriu nu se termină la clasa a opta. Învăţământul obligatoriu se termină după clasa a X-a. Teoretic, acolo ar trebui să avem o evaluare, să ştim că am încheiat ciclul învăţământului obligatoriu. De ce nu avem? (...) Examenul de bacalaureat nu va mai reprezenta materia pe patru ani de zile, care sunt anii de liceu, ci pe ultimii doi ani de zile, deci am uşura examenul de bacalaureat prin această evaluare. Nu ştiu dacă va rămâne sau nu, după opinia mea, va fi un sprijin pentru cei care trec printr-o asemenea etapă”, a declarat Andronescu pentru presa centrală.

Ea este de părere că aceste evaluări intermediare ar asigura o pregătire constantă a elevilor pe perioada anilor de liceu.

”Mă uit la rezultatele pe care le au elevii noştri, şi la examenul de finalizare a ciclului gimnazial de la clasa a VIII-a să avem peste 36% elevi care nu iau nota 5, nu avem cum să nu tragem un semnal foarte serios de avertizare, ceva trebuie să facem acolo! Dacă vă uitaţi la rezultatele de la examenul de bacalaureat în ultimii ani, o să constatăm acelaşi lucru: rezultate din ce în ce mai slabe. Trebuie să găsim nişte soluţii. Una dintre ele ar putea să fie aceasta: să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în aşa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine, să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru bacalaureat numai la sfârşit”, a mai adăugat Ecaterina Andronescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Examenul „de treaptă”, de la finele clasei a X-a, tot mai discutat de Ministerul Educaţiei.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Examenul „de treaptă”, de la finele clasei a X-a, tot mai discutat de Ministerul Educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei