Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 6 (7007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fluxul memoriei

Amintiri din Comunism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dar să uit de vechile mele amintiri din anii de demult şi să văd de unde trebuie luaţi banii poporului. După românii de toate naţionalităţile, potlogari toţi unul şi unul, inclusiv cei de naţionalitate română, evident, în frunte, după partidele politice, după zişii revoluţionari, după pensiile organelor de partid şi de stat din epoca de aur, care trebuie aduse la 700 de lei noi, urmează sfintele biserici de toate felurile. Fără lefuri de preoţi şi arhimandriţi, până la preafericitul uns de Cel de Sus să călăuzească poporul deştept ca oaia spre lumea de dincolo, contra banilor donaţi la sfânta cutie a milei, pe talgerul de la terminarea slujbelor, Doamne iartă-i, iartă-le toate păcatele, să ne rugăm pentru sănătatea conducătorilor iubitei noastre patrii, primari, deputaţi, miniştri etc., care ne dau bani să facem cât mai multe lăcaşe de cult! Să ne răzbunăm pe Cuza Vodă, nu pe domnii Gheorghiu-Dej şi Nicolae Ceauşescu, oameni credincioşi şi demni care ne-au oferit onoarea supremă de informatori ai securităţii. Un fulger de la Domnul cel sfânt să ardă dosarele păstrate din neatenţie de securitate! Altfel nu primeau salariu, Doamne iartă-i!

Administraţia centrală şi locală din prezentul republicii noastre consumă sume astronomice de la buget, pe care cetăţenii patriei îl alimentează cu fel şi fel de biruri. O birocraţie înfiorătoare! Miniştri cu miii de salariaţi inutili, şefi cu zeci de consilieri (asta înseamnă că sunt tâmpiţi, tovarăşul Ceauşescu nu avea niciun consilier), constituţia la fel de catastrofală care a menţinut vechile consilii populare judeţene comuniste, unde au crescut uriaşii hoţi – baronii locali – şi a reînfiinţat şi prefecturile regimului burghezo-moşieresc, care vin încă de la Cuza. Legea administraţiei publice locale trebuie ruptă şi scuipată, vorba dictatorului fascist Mussolini, numărul consilierilor redus la circa 10 oameni, care să vină la şedinţe voluntar. La oraşe şi la ţară aceşti consilieri trântori trebuie alungaţi cu parul, vorba ţăranului român de naţionalitate română. Consiliile judeţene trebuie desfiinţate fără niciun preaviz. Să meargă birocraţii să culeagă căpşuni în Spania sau să îngrijească bătrâni în Italia cea soră latină, adică să fie angajaţi servitori, cum aveau boierii pe timpuri. Primăriile din oraşele mari să aibă până la 50 de funcţionari, prevăzuţi într-o nouă lege a administraţiei locale. La ţară şi în oraşele mici să se caute statele de funcţiuni din timpul epocii de aur. Când se vor face regiunile, poate dispărea jumătate din personalul prefecturilor, care să nu depăşească numărul de 50 de indivizi. Sarcinile bugetare vor fi luate de acestea de la fostele consilii judeţene, desfiinţate. Miliţia populară trebuie redusă corespunzător, ca şi toate instituţiile descentralizate (aşa numite de şmecheri), moştenite de la comunişti, dar care şi-au mărit personalul de zeci de ori. Universităţile înfiinţate după modelul Ştefan Gheorghiu, aproape în fiecare judeţ, care produc şomeri cu diplome fără valoare, să nu mai primească niciun ban de la stat, să trăiască precum cele particulare, plătind şi chirie pentru baza materială care aparţine statului, adică poporului muncitor. Teatre, filarmonici, ansambluri fals folclorice de cântice ţigăneşti, vorba lui M. R. Paraschivescu, pot foarte bine să trăiască din încasări. Inclusiv teatrele naţionale, unde o şleahtă de dinozauri bolşevici, consideraţi actori de geniu, care l-au pupat ştiu ei unde pe Nicolae Ceauşescu, să stea acasă şi să aştepte moartea ca orice pensionar. Mama şi-a pregătit de la 60 de ani totul pentru înmormântare, care a venit mai târziu.

Adevărul este că aceste reforme trebuiau făcute, şi altele ce privesc prezentul marilor hoţi comunişti fără dumnezeu şi ţară, în 1990.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amintiri din Comunism.
 Vizualizări articol: 1414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Amintiri din Comunism5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei