Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 291 (7001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Primăria Dărmăneşti are în implementare 11 proiecte cu fonduri europene, guvernamentale şi de la CNI

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Dărmăneşti are în implementare nu mai puţin de 11 proiecte cu finanţare europeană, guvernamentală şi prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Primarul din Dărmăneşti, Dănuţ Chidoveţ, a precizat că cinci dintre aceste proiecte sunt cu finanţare europeană.

Chidoveţ a spus că prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a fost finanţat un proiect de aproape 1,1 milioane de lei, pentru modernizarea, renovarea şi dotarea căminului cultural din satul Dărmăneşti. El a explicat că pentru implementarea acestui proiect a fost finalizată licitaţia de execuţie şi a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor. Un alt proiect european care se află în derulare în comuna Dărmăneşti este cel pentru construcţia unei grădiniţe noi în satul Măriţei, cu o valoare de 1,031 milioane de lei. Dănuţ Chidoveţ a explicat că lucrările au fost deja demarate, fiind turnată deja fundaţia noii grădiniţe, care va avea trei grupe de preşcolari. „În perioada următoare vor fi începute procedurile pentru licitaţia de execuţie a lucrărilor din cadrul unui alt proiect cu fonduri europene, pentru reţele de apă şi canalizare în această comună. Este vorba de proiectul <Înfiinţare infrastructură de apă şi extindere infrastructură de apă uzată în comuna Dărmăneşti>, pentru care am obţinut o finanţare de 1,35 milioane de euro, fără TVA”, a spus Dănuţ Chidoveţ.

El a arătat că în cadrul acestui proiect se vor construi cinci kilometri de reţele de apă potabilă şi vor fi realizate lucrări de extindere a reţelei de canalizare. Dănuţ Chidoveţ a declarat că primăria a obţinut şi o finanţare europeană de peste un milion de euro pentru modernizarea unui drum din această comună. Dănuţ Chidoveţ a precizat că proiectul are o valoare de peste un milion de euro, fără TVA, iar în prezent a fost finalizată licitaţia pentru proiectare, urmând să fie demarate procedurile pentru licitaţia pentru realizarea lucrărilor. El a spus că fondurile din acest proiect vor fi folosite pentru modernizarea unui drum comunal din Dărmăneşti, pe o lungime de cinci kilometri, precum şi construcţia unui pod în zona bazarului din comună. Primarul din Dărmăneşti a mai precizat că pe lângă aceste investiţii a mai semnat contractul de finanţare europeană pentru un proiect prin Grupul de Acţiune Locală Cetatea Bucovinei, prin care urmează să se modernizeze un drum cu o lungime de aproximativ un kilometru.

„La aceste proiecte cu finanţare europeană se adaugă trei proiecte cu fonduri guvernamentale, aprobate în prima etapă a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, pentru modernizarea şi reabilitarea şcolilor gimnaziale din satele Dănila, Călineşti Enache şi Dărmăneşti, valoarea totală fiind de 2,5 milioane de lei. La toate cele trei şcoli au început deja lucrările de amenajare grupuri sanitare, centrale termice, acolo unde nu există, precum şi lucrări de reabilitare a interioarelor”, a declarat Dănuţ Chidoveţ. El a adăugat că în etapa a doua a PNDL, a fost finanţat un proiect de 1,3 milioane de lei pentru modernizarea dispensarului medical uman din comuna Dărmăneşti, în momentul de faţă lucrându-se la proiectarea pentru execuţia lucrărilor.

Nu în ultimul rând, Dănuţ Chidoveţ a spus că prin Compania Naţională de Investiţii se vor realiza două proiecte, pentru construcţia unui cămin cultural şi a unei săli de sport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Dărmăneşti are în implementare 11 proiecte cu fonduri europene, guvernamentale şi de la CNI.
 Vizualizări articol: 3191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Dărmăneşti are în implementare 11 proiecte cu fonduri europene, guvernamentale şi de la CNI5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei