Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 291 (7001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gest

Preoţii din Protoieria Fălticeni şi oameni binevoitori au oferit daruri pentru copiii orfani sau cei din familii cu o situaţie precară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În această perioadă, la iniţiativa preoţilor din Protoieria Fălticeni, se desfăşoară mai multe acţiuni filantropice.

Primii copii vizitaţi de preoţi cu daruri specifice sărbătorii Crăciunului au fost cei care au regăsit căldura familiei pierdute la casa de tip familial “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Dolhasca. Proiectul filantropic “Mergând după rază” s-a desfăşurat cu ajutorul parohiilor “Adormirea Maicii Domnului” din Leucuşeşti (preot paroh Adrian Dulgheriu) şi “Sfinţii Mari Mucenici Mercurie şi Ecaterina” din Rădăşeni (preoţi slujitori Constantin şi Georgian Rotar), al Şcolii Gimnaziale Leucuşeşti şi al Marianei Păiuş, proprietara magazinul de îmbrăcăminte “Azim” din Fălticeni, loc în care copiii instituţionalizaţi la Dolhasca şi-au ales îmbrăcăminte în valoare de peste 1.500 de lei.

La Căminul „Sfântul M. M. Gheorghe” se află, sub protecţia preotului consilier Gheorghe Saftiuc, a preotului Teofil Saftiuc şi a preoteselor Mioara şi Georgiana Saftiuc, 18 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani. Ei locuiesc, iau masa, îşi fac temele aici, merg la şcoală, participă la activităţi recreative, iar în zilele libere învaţă să gătească şi să se gospodărească, pentru a se putea descurca mai târziu independent. Majoritatea copiilor provin din familii destrămate sau au fost abandonaţi de părinţi.

Într-un alt proiect desfăşurat la iniţiativa Protoieriei Fălticeni şi care a avut ca parteneri cele două parohii şi magazinul de îmbrăcăminte din proiectul derulat la Dolhasca, la care s-au adăugat preotul profesor Constantin Bogdan Feștilă, 15 elevi de la Colegiul „Mihai Băcescu” din Fălticeni, care nu dispun de resurse necesarele pentru a trece cu bine peste sezonul rece, au primit îmbrăcăminte, încălţăminte, produse alimentare şi dulciuri.

 

„Căutând în Betleemul sufletelor noastre”

Al treilea proiect iniţiat de Protoieria Fălticeni, în colaborare cu Colegiul Naţional “Nicu Gane” (profesor Ioana Ciofu), Şcoala Gimnazială şi parohia Leucuşeşti şi parohia Sfinţii „Mari Mucenici Mercurie şi Ecaterina” din Rădăşeni, s-a desfăşurat marţi, 18 decembrie, la Grădiniţa “Scufiţa Roşie” din Fălticeni. Au fost pregătite 25 de pachete cu dulciuri, fructe şi jucării, iar şase dintre copii, care provin din familii cu o situaţie materială precară, au primit hăinuţe şi încălţăminte. Împărţirea darurilor a fost făcută de părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, preotul Georgian Rotar şi învăţătoare Camelia Maftei de la Şcoala Gimnazială Leucuşeşti, în prezenţa educatoarei Mihaela Lateş şi a directoarei grădiniţei, prof. Magda Greta Zetu-Ungureanu.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a precizat: “Activitatea <Căutând în Betleemul sufletelor noastre> s-a desfăşurat în cea mai nouă unitate de învăţământ din Fălticeni. Bucuria a fost nespus de mare pentru cei mici, mai ales atunci când au deschis cadourile şi au găsit jucăriile. Pentru noi, preoţii, copiii sunt fiii noştri duhovniceşti, iar cel mai frumos moment pentru un părinte este cel în care copilul lui este bucuros. Contribuim, alături de părinţi, la formarea lor duhovnicească şi dorim ca ei să devină buni credincioşi ai bisericii. Uneori viaţa e crudă cu semenii noştri pentru că le lipseşte strictul necesar. De aceea noi, preoţii, încercăm să fim alături de copii, uneori să suplinim părinţii plecaţi la muncă în străinătate, să-i ajutăm pe cei orfani şi pe cei din familiile dezorganizate, care sunt din ce în ce mai multe. Ne-am apropiat şi de Grădiniţa <Scufiţa Roşie> cu multă dragoste şi am încercat să ajutăm pe copiii din grupa <Fluturaşii>, educatoare Mihaela Lateş. Nădăjduim că ajutorul nostru a fost de folos şi credem că preoţii din Protoieria Fălticeni îşi vor continua activitatea în acest sens”.

La final, copiii au oferit un mic recital de colinde, o mulţumire pentru darurile primite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preoţii din Protoieria Fălticeni şi oameni binevoitori au oferit daruri pentru copiii orfani sau cei din familii cu o situaţie precară.
 Vizualizări articol: 2625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preoţii din Protoieria Fălticeni şi oameni binevoitori au oferit daruri pentru copiii orfani sau cei din familii cu o situaţie precară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei