Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 291 (7001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment

Aveţi grijă şi fiţi atenţi la falşii colindători şi urători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej pentru hoţi şi escroci de a acţiona. Colindătorii şi urătorii necunoscuţi nu trebuie primiţi în casă, iar dacă totuşi fac acest lucru, gazdele trebuie să dea dovadă de mare atenţie şi vigilenţă pentru a nu se trezi victimele unor furturi.

„Aveţi grijă la cei care au alte <obiceiuri>. Nu au nici un talent nativ sau artistic, însă ştiu să profite din plin de <magia sărbătorilor> care ne cuprinde şi ne face să fim mai vulnerabili. Aveţi grijă la persoanele care vă pătrund în curţi sau locuinţe sub diverse pretexte, prestare de activităţi lucrative, vânzare ambulantă de bunuri la <megaofertă>, campanii publicitare, cete de urători şi colindători străini de localitate. O clipă de neatenţie vă poate cauza prejudicii mari şi uneori irecuperabile”, este avertismentul reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

Pentru a-i informa pe oameni despre riscurile care apar în această perioadă, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu poliţişti din cadrul subunităţilor, secţiilor şi posturilor de poliţie au desfăşurat în perioada 17-24 decembrie 2018, în cadrul Campaniei ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă”, mai mult acţiuni dedicate acestui subiect.

Cu această ocazie, au fost distribuite peste 200 de ghiduri cu recomandări pe linia prevenirii furturilor şi înşelăciunilor în zonele periferice ale satelor, dar şi familiilor care trăiesc în case izolate.

Poliţiştii au dorit să atragă atenţia şi cu privire la infractorii voiajori care se adaptează foarte rapid condiţiilor găsite la faţa locului şi pot dispărea de la faţa locului în scurt timp deoarece dispun de mijloace de transport.

„Abordează persoane întâlnite pe stradă sub diverse pretexte (ca fiind turişti, având probleme medicale, vânzare de obiecte etc.), culegând astfel informaţii cu privire la persoane care deţin sume de bani sau bunuri de valoare. Deseori, activitatea infracţională se desfăşoară în mai multe zile, după documentarea cu privire la anumite persoane, zone şi locaţii, trecându-se la săvârşirea infracţiunii propriu-zise. Deşi cazurile privind furturile prin împrietenire sau înşelăciunile prin diverse moduri de operare au fost intens mediatizate împreună cu recomandări preventive, în continuare unele persoane, în special persoanele vârstnice, tratează superficial această problematică, generând un risc victimal crescut”, au mai precizat poliţiştii suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aveţi grijă şi fiţi atenţi la falşii colindători şi urători.
 Vizualizări articol: 3693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aveţi grijă şi fiţi atenţi la falşii colindători şi urători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei