Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 291 (7001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filantropie

Ajutor pentru căminele de bătrâni din cadrul Protoieriei Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În preajma sărbătorii Naşterii Domnului au fost organizate mai multe activităţi filantropice pentru persoanele aflate în grija căminelor de bătrâni din Protoieria Fălticeni. 28 de parohii, alături de Protoieria Fălticeni, au dus pachete la 60 de vârstnici care se află în căminele de bătrâni de la Mănăstirea „Sfântul Gheorghe” – Buciumeni (Fălticeni) şi Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Groşi - Boroaia. Pachetele au fost distribuite de către părintele protoiereu Adrian Dulgheriu şi preoţii care au contribuit la această acţiune, în prezenţa maicii stareţe, stravofora Maria Mălăescu, respectiv a părintelui stareţ Alexie Ichim. Fiecare persoană aflată în grija celor două instituţii a primit fructe, dulciuri, obiecte de igienă personală şi cărţi de rugăciuni, iar Corala “Sfântul Ioan de la Râşca” a Protoieriei Fălticeni a oferit un recital de colinde.

O altă acţiune s-a desfăşurat pe 20 decembrie, la sediul Protoieriei Fălticeni, unde 18 bătrâni din localitate, care sunt bolnavi sau cu probleme financiare, au primit pe lângă pachete cu alimente de bază, obiecte de igienă personală şi produse tradiţionale: carne, cozonaci, fructe, dulciuri şi colaci. Binefăcătorii sunt preoţii din Protoieria Fălticeni, alături de Societatea Ortodoxă Naţională a Femeilor Române, filiala Fălticeni, condusă de Elena Aioanei. Bucuria a fost dublă la primirea darurilor, corul Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu”, condus de prof. Maria Peiu, oferind un recital de colinde.

Tot în luna decembrie, peste 160 de persoane nevoiaşe sau internate în secţiile Spitalului Municipal Fălticeni au primit daruri din partea preoţilor din Protoieria Fălticeni.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu ne-a spus: „Am încercat ca în această perioadă, împreună cu preoţii din Protoieria Fălticeni şi alte persoane cu inimă bună, să aducem bucurii în sufletele celor care sunt în lipsuri şi nu pot petrece cum se cuvine aceste sfinte mari sărbători ale creştinătăţii. Încercăm să arătăm că biserica este mereu alături de ei, îi sprijină şi are grijă de ei cu tot ceea ce este nevoie pentru a-şi duce traiul zilnic. Mulţumesc îndeosebi preoţilor care au dorit să ne fie alături la aceste fapte bune în prag de Crăciun şi au alocat timp pentru a duce aceste pachete, ţinând cont că este o perioadă din an destul de încărcată la parohiile noastre. Sperăm că şi anul 2019 să organizăm astfel de activităţi, poate chiar mai multe, la care ni se vor alătura şi alte persoane de bună-credinţă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutor pentru căminele de bătrâni din cadrul Protoieriei Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ajutor pentru căminele de bătrâni din cadrul Protoieriei Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei